Kjølner, Lene Lauritsen (2017) «Ingen til bords» Vigmostad og Bjørke

Jeg tror ærlig talt at jeg har fått meg en ny yndlingsforfatter når det gjelder krim. Fra før har jeg forfattere som blant annet Agatha Christie, Maria Lang, Desmond Bagley, Sir Arthur Conan Doyle og Alexander McCall Smith. Fra og med i dag legger jeg til Lene Lauritsen Kjølner. Hun er en norsk forfatter, bosatt ved Tønsberg og debuterte i 2014. Det er lenge siden jeg har kost meg sånn med ei bok, som jeg gjorde med «Ingen til bords» av, ja, nettopp, Lena Lauritsen Kjølner. Boka ble første gang utgitt i 2017 på Vigmostad & Bjørke. Ja, ikke misforstå, meg! Jeg har lest mange gode bøker i det siste. Men denne – den er noe for seg selv. En sjanger det er lenge siden jeg har lest. Jeg er litt usikker på hva jeg skal kalle sjangeren, men den er fornøyelig.

Kjølner, Lena Lauritsen (2017) «Ingen til bords» Vigmostad & Bjørke, og Suksessmakroner etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: Topping: 200 g Kokesjokolade 15 Muffinsformer Suksesskrem: 1 dl Kremfløte 125 g Sukker 4 Eggeplommer 1 Vaniljestang (2 ts vaniljesukker) 150 g Smør (ekte) Mandelbunn: 500 g Mandler 500 g Sukker 7 Eggehviter

I «Ingen til bords» møter vi privatdetektiven Olivia Henriksen, som bor på Ankerholmen sør i Norge (Nøtterøy). Hun er en kvinne i sin beste alder, har to sønner fra et tidligere ekteskap. Når vi møter henne, i denne boka, har hun nettopp kjøpt hus (et skipperhus) hun har en kjæreste, Torstein, som er politi, og drømmer rosenrøde drømmer om vin og kos på brygga. Boka begynner med at Olivia blir kontaktet av en ny klient, som vil at hun skal finne ut om kona er utro eller ikke. Samtidig får Torstein beskjed om at det er begått et drap på friluftsteateret utenfor Tønsberg. Her i fra, tar forfatteren oss med på en underholderne, innviklet, og noe overraskende historie.

Kjølner, Lena Lauritsen (2017) «Ingen til bords» Vigmostad & Bjørke, og Suksessmakroner etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: Topping: 200 g Kokesjokolade 15 Muffinsformer Suksesskrem: 1 dl Kremfløte 125 g Sukker 4 Eggeplommer 1 Vaniljestang (2 ts vaniljesukker) 150 g Smør (ekte) Mandelbunn: 500 g Mandler 500 g Sukker 7 Eggehviter

Dette er en krimhistorie uten de lange, makabre beskrivelsene av den myrdede. Det setter jeg utrolig stor pris på. Det er absolutt ikke noe makabert med denne boka i det hele tatt. Boka er utrolig godt skrevet, med en flott historie, et godt plott, gode forviklinger og mye humor. Jeg synes forfatteren viser en god innsikt i de store og små problem og misforståelser som gjerne oppstår mellom mennesker, og hun skriver utrolig varmt og humoristisk. Som kvinnelig leser i min beste alder, koste jeg meg skikkelig, og småhumret rett som det var. Parallellene til Agatha Christie var utrolig bra, og avslutningen skikkelig gøy. Boka er velskrevet, varm og humoristisk. Uten tvil – Terningkast: 6.

Hvis du ønsker oppskriften på Baker Bruns Sukessmakroner TRYKK HER!

Generelle opplysninger om dagens bok:

Oppskriften er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s