Klibrød

Klibrød godt og sunt brød.

Klibrød Ingredienser: 8 ½ dl Vann (fingervarmt) 1 pk Gjær 1 kg Grovbakstmel (1 pk) 1 ½ dl Sammalt hvete (grov) 1 ½ dl Hvetemel 1 ½ dl Kruskakli (ca. 5 ss) ½ dl Hvetekli (ca. 3 ss) 2 ss Olje (nøytral) 2 ts Sukker 2 ts Salt
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brød3 timerEnkel
Klibrød Ingredienser: 8 ½ dl Vann (fingervarmt) 1 pk Gjær 1 kg Grovbakstmel (1 pk) 1 ½ dl Sammalt hvete (grov) 1 ½ dl Hvetemel 1 ½ dl Kruskakli (ca. 5 ss) ½ dl Hvetekli (ca. 3 ss) 2 ss Olje (nøytral) 2 ts Sukker 2 ts Salt

Ingredienser:

8 ½ dlVann (fingervarmt)
1 pkGjær
1 kgGrovbakstmel (1 pk)
1 ½ dlSammalt hvete (grov)
1 ½ dlHvetemel
1 ½ dlKruskakli (ca. 5 ss)
½ dlHvetekli (ca. 3 ss)
2 ssOlje (nøytral)
2 tsSukker
2 tsSalt

Slik gjør du:

1 Løs opp gjæren i litt av vannet
2 Tilsett resten av vannet, og
– Rør rundt
3 Tilsett de øvrige ingrediensene, og
– Elt deigen godt (5-7 min.)
4 Dekk deigen med plast, og
– La den heve til dobbel størrelse Ca. 60 min.
5 Hell deigen ut på et bakstebord,
– Del den i to, og – Form to (sprekkfrie) brød
– Legg dem på en bakeppirkledd stekeplate,
– Sett ovnen på 200 grader, og
– La brødene etterheve i ca. 30 min.

6 Pensle brødene med vann, og
– Dryss over kli eller frø
7 Stek brødene i ca. 40 min. (200 grader)
Eller til de er ferdige
8 Avkjøles (tildekket) på rist
Klibrød Ingredienser: 8 ½ dl Vann (fingervarmt) 1 pk Gjær 1 kg Grovbakstmel (1 pk) 1 ½ dl Sammalt hvete (grov) 1 ½ dl Hvetemel 1 ½ dl Kruskakli (ca. 5 ss) ½ dl Hvetekli (ca. 3 ss) 2 ss Olje (nøytral) 2 ts Sukker 2 ts Salt