Klibrød godt og sunt brød.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 brød | 3 timer | Enkel |

Ingredienser:
8 ½ dl | Vann (fingervarmt) |
1 pk | Gjær |
1 kg | Grovbakstmel (1 pk) |
1 ½ dl | Sammalt hvete (grov) |
1 ½ dl | Hvetemel |
1 ½ dl | Kruskakli (ca. 5 ss) |
½ dl | Hvetekli (ca. 3 ss) |
2 ss | Olje (nøytral) |
2 ts | Sukker |
2 ts | Salt |
Slik gjør du:
1 Løs opp gjæren i litt av vannet |
2 Tilsett resten av vannet, og – Rør rundt |
3 Tilsett de øvrige ingrediensene, og – Elt deigen godt (5-7 min.) |
4 Dekk deigen med plast, og – La den heve til dobbel størrelse Ca. 60 min. |
5 Hell deigen ut på et bakstebord, – Del den i to, og – Form to (sprekkfrie) brød – Legg dem på en bakeppirkledd stekeplate, – Sett ovnen på 200 grader, og – La brødene etterheve i ca. 30 min. |
6 Pensle brødene med vann, og – Dryss over kli eller frø |
7 Stek brødene i ca. 40 min. (200 grader) Eller til de er ferdige |
8 Avkjøles (tildekket) på rist |
