Dette er Edgars konfirmasjonskake, som består av en bløtkakebunn, fylt med vaniljekrem og bringebær. Skikkelig godt! Den er trekt med marsipan og pyntet med Edgar sine favoritter – PC, hamburger, spillkonsoll, “Eslet”; som var kosedyret hans da han var liten, og mye, mye mer. Nå må jeg innrømme at det ikke er jeg som har laget pynten – det er Svetlana. Så dette er skikkelig teamwork. Jeg bakte kaka, og trakk den med marsipan, og hadde på pyntebåndet nederst – Svetlana laget pynten! Flott, ikke sant?

Oppskrift på Edgars konfirmasjonskake:
Ingredienser Kakebunn:
| 2 | Egg |
| 180 g | Sukker |
| 125 g | Hvetemel |
| 1 ½ ts | Bakepulver |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 1 dl | Kokende vann |
| Melk til dynking | |
| Bringebær og bringebærsyltetøy | |
| Fløte og Vaniljekrem | |
| Marsipan og konditorfarger |
Ingredienser Vaniljekrem (½ porsjon):
| 3 dl | Melk |
| 1 | Egg |
| 25 g | Maizenna |
| ½ ss | Vaniljesukker |
| 1 ss | Sukker |

Slik gjør du:
| Lag kakebunnen: |
| 1. Pisk egg og sukker til eggedosis |
| 2. Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt |
| 3. Vend inn mel, vanilje og bakepulver |
| – Bruk slikkepott (ikke slå ut lufta som er rørt inn) |
| 4. Ha i smurt form 20/22 cm |
| 5. Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter |
| 6. Avkjøl kakebunnen på rist |
| 7. Lag Vaniljekrem: – Ha alt i en kasserolle – Kok opp under omrøring – Kok i 3 minutter – Helles over på et fat, – Legg plast over (helt ned til kremen) – Avkjøles – Pisk opp før bruk |
| Montering: |
| 7. Del kakebunnen i 2 eller 3 |
| 8. Pisk krem m/litt vaniljesukker |
| – Pisk opp vaniljekremen |
| 9. Dynk bunnen godt med melk – Smør et tynt lag med syltetøy på bunnen – Sprøyt på vaniljekrem – Fordel noen bær i kremen – Legg på litt mer krem |
| 10. Legg på det øverste laget. |
| 11. Dynk godt – smør inn hele kaken med pisket krem (over og rundt på sidene) |
| 12. Sett kaken i kjøleskapet, mens du order med marsipanen |
| 13. Kjevle ut marsipanlokket, og – Legg det på så glatt som mulig – Pynt kaken |
Tips! du kan godt farge marsipanen, og lage ferdig marsipanfigurene til pynten på forhånd. De kan oppbevares i en tett boks i kjøleskapet

