Konfirmasjonskake – Edgars

Dette er Edgars konfirmasjonskake, som består av en bløtkakebunn, fylt med vaniljekrem og bringebær. Skikkelig godt! Den er trekt med marsipan og pyntet med Edgar sine favoritter – PC, hamburger, spillkonsoll, “Eslet”; som var kosedyret hans da han var liten, og mye, mye mer. Nå må jeg innrømme at det ikke er jeg som har laget pynten – det er Svetlana. Så dette er skikkelig teamwork. Jeg bakte kaka, og trakk den med marsipan, og hadde på pyntebåndet nederst – Svetlana laget pynten! Flott, ikke sant?

Edgards konfirmasjonskake Bunn: 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann

Oppskrift på Edgars konfirmasjonskake:

Ingredienser Kakebunn:

2 Egg
180 g Sukker
125 g Hvetemel
1 ½  ts Bakepulver
2 ts Vaniljesukker
1 dl   Kokende vann
Melk til dynking
Bringebær og bringebærsyltetøy
Fløte og Vaniljekrem
Marsipan og konditorfarger

Ingredienser Vaniljekrem (½ porsjon):

3 dl Melk
1 Egg
25 g Maizenna
½ ss Vaniljesukker
1 ss Sukker
Edgards konfirmasjonskake Bunn: 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann

Slik gjør du:

Lag kakebunnen:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis
2. Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt
3. Vend inn mel, vanilje og bakepulver
– Bruk slikkepott
(ikke slå ut lufta som er rørt inn)
4. Ha i smurt form 20/22 cm
5. Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter
6. Avkjøl kakebunnen på rist
7. Lag Vaniljekrem:
– Ha alt i en kasserolle
– Kok opp under omrøring
– Kok i 3 minutter
– Helles over på et fat,
– Legg plast over (helt ned til kremen)
– Avkjøles
– Pisk opp før bruk
Montering:
7. Del kakebunnen i 2 eller 3
8. Pisk krem m/litt vaniljesukker
– Pisk opp vaniljekremen
9. Dynk bunnen godt med melk
– Smør et tynt lag med syltetøy på bunnen
– Sprøyt på vaniljekrem
– Fordel noen bær i kremen
– Legg på litt mer krem
10. Legg på det øverste laget.
11. Dynk godt
– smør inn hele kaken med pisket krem
(over og rundt på sidene)
12. Sett kaken i kjøleskapet,
mens du order med marsipanen
13. Kjevle ut marsipanlokket, og
– Legg det på så glatt som mulig
– Pynt kaken

Tips! du kan godt farge marsipanen, og lage ferdig marsipanfigurene til pynten på forhånd. De kan oppbevares i en tett boks i kjøleskapet

Edgards konfirmasjonskake Bunn: 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s