Dette er Edgars konfirmasjonskake, som består av en bløtkakebunn, fylt med vaniljekrem og bringebær. Skikkelig godt! Den er trekt med marsipan og pyntet med Edgar sine favoritter – PC, hamburger, spillkonsoll, “Eslet”; som var kosedyret hans da han var liten, og mye, mye mer. Nå må jeg innrømme at det ikke er jeg som har laget pynten – det er Svetlana. Så dette er skikkelig teamwork. Jeg bakte kaka, og trakk den med marsipan, og hadde på pyntebåndet nederst – Svetlana laget pynten! Flott, ikke sant?

Oppskrift på Edgars konfirmasjonskake:
Ingredienser Kakebunn:
2 | Egg |
180 g | Sukker |
125 g | Hvetemel |
1 ½ ts | Bakepulver |
2 ts | Vaniljesukker |
1 dl | Kokende vann |
Melk til dynking | |
Bringebær og bringebærsyltetøy | |
Fløte og Vaniljekrem | |
Marsipan og konditorfarger |
Ingredienser Vaniljekrem (½ porsjon):
3 dl | Melk |
1 | Egg |
25 g | Maizenna |
½ ss | Vaniljesukker |
1 ss | Sukker |

Slik gjør du:
Lag kakebunnen: |
1. Pisk egg og sukker til eggedosis |
2. Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt |
3. Vend inn mel, vanilje og bakepulver |
– Bruk slikkepott (ikke slå ut lufta som er rørt inn) |
4. Ha i smurt form 20/22 cm |
5. Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter |
6. Avkjøl kakebunnen på rist |
7. Lag Vaniljekrem: – Ha alt i en kasserolle – Kok opp under omrøring – Kok i 3 minutter – Helles over på et fat, – Legg plast over (helt ned til kremen) – Avkjøles – Pisk opp før bruk |
Montering: |
7. Del kakebunnen i 2 eller 3 |
8. Pisk krem m/litt vaniljesukker |
– Pisk opp vaniljekremen |
9. Dynk bunnen godt med melk – Smør et tynt lag med syltetøy på bunnen – Sprøyt på vaniljekrem – Fordel noen bær i kremen – Legg på litt mer krem |
10. Legg på det øverste laget. |
11. Dynk godt – smør inn hele kaken med pisket krem (over og rundt på sidene) |
12. Sett kaken i kjøleskapet, mens du order med marsipanen |
13. Kjevle ut marsipanlokket, og – Legg det på så glatt som mulig – Pynt kaken |
Tips! du kan godt farge marsipanen, og lage ferdig marsipanfigurene til pynten på forhånd. De kan oppbevares i en tett boks i kjøleskapet
