Potetbåtene er kjempegode som Tapas, sammen med Aioli (vanlig) eller en bare med en rømmedipp. Nydelige sammen med greske kjøttboller, Aioli med bakt hvitløk og krydderbrød. Perfekt som tilbehør til Hamburger!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 35-40 min. | Enkelt |
Ingredienser
8 – 12 | Poteter (vaskete) |
3 ss | Olje (oliven) |
1 ss | Paprikapulver |
1 ts | Salt |
1 ss | Provencekrydder |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 200 grader |
2 Vask potetene godt, og – Del dem i båter (i 4 eller 8) |
3 Kok potetbåtene i ca 8 min. |
4 Bland sammen krydder, salt og olje i en bolle |
5 Hell vannet av potetene, og – Hell dem i oljeblandingen – Rør forsiktig rundt så all båtene er dekt med krydder og olje – Hell potetbåtene i ei ildfast form |



6 Stekes i 20-25 minutter, til de er gylden |
7 Serveres varme |

Smaker godt sammen: