Denne laksen er stekt i ovnen, innpakket i aluminiumfolie sammen med en marinade bestående av honning, chili og sitron. Laksen blir skikkelig saftig og god, samtidig som marinaden blir en “saus”. Denne oppskriften gir en ganske mild smak, vil du ha litt mer “futt” tilsetter du bare mer chili og bruker også frøene. Jeg spiser denne med ris, men du kan godt servere den med poteter og/eller sammen med en grønnsalat.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 25 min. | Enkel |
Ingredienser:
1 side | Laks |
1 | Sitron (saft og skall) |
½ | Chili (rød, uten frø) |
1 ss | Honning |
2 fedd | Hvitløk (hakket) |
½ ts | Salt |
2 ss | Smør (kaldt) |
¼- ½ ts | Chilipulver ( Chipotle) |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 180 grader |
2 Lag sausen: – Riv sitronskall – Press sitronsaft, og – Ha i en kasserolle – Tilsett honning og chiliflak – Kok opp og reduser til ca 2 ss – Ta sausen av plata – Tilsett 2 ss smør, – Rør til det smelter |
3 Riv av aluminiumfolie, og – Legg laksen oppå – Fordel sausen over laksen – Brett aluminiumfolien godt sammen – Sett laksen i ovnen |
4 Stekes i ca. 15 minutter |
5 Serveres med ris |

