Løksaus

Løksaus er en oppskrift jeg fant i min farmors kokebok. Det smaker veldig godt som tilbehør til for eksempel kjøtt

Stekt Hamburgerrygg med rødløksaus Ingredienser: 500 g Hamburgerrygg 2 Epler 6-8 Poteter Grønnsaker (valgfritt) Løksaus: 2 Løk (skjært i skiver) 2 ss Smør 2 ss Hvetemel 4 dl Melk Salt og peppet https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-410 min.Enkel

Stekt Hamburgerrygg med rødløksaus Ingredienser: 500 g Hamburgerrygg 2 Epler 6-8 Poteter Grønnsaker (valgfritt) Løksaus: 2 Løk (skjært i skiver) 2 ss Smør 2 ss Hvetemel 4 dl Melk Salt og peppet https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

2Løk (skjært i skiver)
2 strøkne ssSmør
2 ssHvetemel
4 -5 dlMelk
 Salt og peppet

Slik gjør du:

1 Rens løken og skjær den i skiver
– Sett stekepannen på middels varme
– Ha i smør og La det smelte
– Ha i løken, og
– La den steke til den er myk ca 5min.
2 Strø over hvetemelet, og
– Spe med melken mens du rører
– La sausen småkoke,
Min. 5 min.
5 Server sausen sammen med for eksempel med hamburgerrygg, kokte poteter, stekte epleskiver og kokte grønnsaker

Stekt Hamburgerrygg med rødløksaus Ingredienser: 500 g Hamburgerrygg 2 Epler 6-8 Poteter Grønnsaker (valgfritt) Løksaus: 2 Løk (skjært i skiver) 2 ss Smør 2 ss Hvetemel 4 dl Melk Salt og peppet https://heidisboble.no/ @heidisboble