Mandelknuter etter oppskrift fra Baker Brun

Mandelknuter etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (s. 48-49) er utrolig gode.

Mandelknuter etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, side 48-49» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 5 dl Melk 150g Smør 1 pk Gjær 1 ½ dl Sukker 1 kg Hvetemel Mandelfyll: 200 g Mandler 3 dl Melis 4 ss Eggehviter (lettpiskede) 100 g Smør 1 dl Sukker 1 ss Kanel Topping 1 Egg 1 dl Mandelflak 1 dl Sukker
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
123 timerMiddels

Ingredienser:

5 dlMelk
150gSmør
1 pkGjær
1 ½ dlSukker
1 kgHvetemel

Mandelfyll:

200 gMandler
3 dlMelis
4 ssEggehviter (lettpiskede)
100 gSmør
1 dlSukker
1 ssKanel

Topping

1Egg
1 dlMandelflak
1 dlSukker
Mandelknuter etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, side 48-49» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 5 dl Melk 150g Smør 1 pk Gjær 1 ½ dl Sukker 1 kg Hvetemel Mandelfyll: 200 g Mandler 3 dl Melis 4 ss Eggehviter (lettpiskede) 100 g Smør 1 dl Sukker 1 ss Kanel Topping 1 Egg 1 dl Mandelflak 1 dl Sukker

Slik gjør du:

1. Smelt smøret, og
– Tilsett melken
– Smuldre gjæren i den lunkne melkeblandingen,
– Rør ut gjæren
2. Bland inn sukker og hvetemel,
Tilsett eventuelt mer hvetemel til deigen slipper bollen
– Dekk med plast,
– La deigen heve under plast i 45 min, Til dobbel størrelse
3 Lag mandelfyllet:
– Mal mandlene i mandelkvernen,
– Bland de malte mandlene med melis, og
– Mal en gang til
– Bland inn vispet eggehvite, og
– Jobb massen sammen til den har en fin konsistens
– Pakk den inn i plast, og
– La det hvile i kjøleskapet i 30 min.
– Bland mandelmassen, smeltet smør, sukker og kanel godt sammen
4 Kjevle deigen til et rektangler, og
– Fordel mandlemassen over
– Brett deigen sammen i 2, og
5 Skjær remser 3 x 15 cm
Mandelknuter etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, side 48-49» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 5 dl Melk 150g Smør 1 pk Gjær 1 ½ dl Sukker 1 kg Hvetemel Mandelfyll: 200 g Mandler 3 dl Melis 4 ss Eggehviter (lettpiskede) 100 g Smør 1 dl Sukker 1 ss Kanel Topping 1 Egg 1 dl Mandelflak 1 dl Sukker
6 Knyt dem sammen , og
– Sett dem på bakepapirkledd stekebrett
7 La dem heve i ca. 45 min.
8 Pensle knutene med egg,
– Strø over mandelflak og sukker
9 Stek dem på midterste rille på 200 grader i ca. 12 min.
Mandelknuter etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, side 48-49» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 5 dl Melk 150g Smør 1 pk Gjær 1 ½ dl Sukker 1 kg Hvetemel Mandelfyll: 200 g Mandler 3 dl Melis 4 ss Eggehviter (lettpiskede) 100 g Smør 1 dl Sukker 1 ss Kanel Topping 1 Egg 1 dl Mandelflak 1 dl Sukker
Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s