Mangomoussekake (Baker Brun (2018) «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». side 68-69), er en kake helt uten steking. Det er en kjeksbunn, som det er fylt moussé over, og toppet med gele. Skikkelig god.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake | 3 timer | Middels |
Ingredienser:
Kjeksbunn:
| 150 g | Havrekjeks |
| 50 g | Valnøtter |
| 125 g | Smør (smeltet) |
| 1 ts | Kanel |
Magomousse:
| 8 pl | Gelatin |
| ½ dl | Vann |
| 2 | Mango |
| 3 | Egg |
| 1 dl | Sukker |
| 3 dl | Kremfløte |
| 2 små beger | Yoghurt mango/melon smak |
Gelelokk:
| 1 pk | Appelsingele |
| 3 dl | Vann |
Slik gjør du:
| 1 Smelt smøret – Kjør kjeks og nøtter i foodprossesoren, (eller bruk stavmikser) – Tilsett smør og kanel – Legg et jevnt lag i en rund kakeform (24 cm) – Sett i kjøleskap i ca. 1 time |
| 2 Lag mangomoussen: – Legg gelatinplatene i vann (5 min) – Skrell, og mos mangoene (bruk stavmikser) – Pisk egg og sukker til eggedosis – Bland eggedosisen med mangopureen og yoghurt – Pisk fløten – Kok opp ½ dl vann, – Klem ut vannet av gelatin platene, og – Ha gelatinen i vannet – Rør til de er helt oppløst – Hell den oppløste gelatinen i eggedosisen i en tynn stråle, mens du hele tiden rører – Vend inn stivpisket kremfløte |
| 3 Hell blandingen over kjeksbunnen, og – Sett den i kjøleskap til den er stiv (ca. 2 timer) |
| 4 Lag Gelelokk: – Lag geleen etter avising på pakken, MEN bruk bare 3 dl vann – Avkjøl geleen til den begynner å stivne, og – Hell den forsiktig over moussen – Sett kaka i kjøleskapet til den stivner |
| 5 Pynt med mango eller frukt |
Tusen takk Baker Brun, for enda en fantastisk oppskrift!


Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun
