Marengs juletrær er lett og lage, og flott å spise alene eller som pynt på en kake eller dessert

Ingredienser:
2 | Eggehviter (romtempererte) |
120 g | Sukker |
1 ts | Sitronsaft |
1 ts | Maisenna |
Grønn konditorfarge |
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 100 grader
- Gni inn piskebollen med noen dråper sitron
- Pisk eggehvitene uten å tilsette sukker til du får et hvitt og halvstivt skum
- Tilsett halvparten av sukkeret litt etter litt (i løpet av ca. tre minutter), og fortsett å piske til blandingen blir enda litt stivere
- Deretter tilsetter du resten av sukkeret, litt etter litt.
- Pisk videre til du har en glatt, skinnende og stiv marengs, etter ca. ytterligere 5 minutter.
- Bland inn maisenna, sitron, konditorfarge og eventuelt salt.
- Finn frem to bakebrett som du kler med bakepapir.
- Bruk en sprøytepose eller lignende, ha i marengsen og lag «topper» av ønsket størrelse.
- Sett brettet i stekeovnen, og stek i ca. time, til marengsen er crispy utenpå, men fortsatt litt myk inni.
- Skru av ovnen, og la marengsen stå i stekeovnen (med døren igjen) til den er helt avkjølt.
