Matpakkebrød

Denne oppskriften gir to store gode brød. Brødet passer fint til matpakken, og det holder deg mett lenge.

Matpakkebrød (Heidis) Ingredienser: Fordeig: 7 dl Kulturmelk (skummet) 3 dl Vann 300 g Sammalt hvete (grov) 200 g Fullkornshvete 200 g Sammalt rug (grov) 350 Sammalt rug (fin) 30 g Havregryn (lettkokte) 50 g Havrekli Hoveddeig: 3 dl Vann 50 g Gjær (fersk) 400 g Hvetemel 200 g Fullkornshvete 2 ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brød3 timerEnkel / middels

Ingredienser:

Fordeig:

7 dlKulturmelk (skummet)
3 dlVann
300 gSammalt hvete (grov)
200 gFullkornshvete
200 gSammalt rug (grov)
350Sammalt rug (fin)
30 gHavregryn (lettkokte)
50 gHavrekli

Hoveddeig:

3 dlVann
50 gGjær (fersk)
400 gHvetemel
200 gFullkornshvete
2 tsSalt

Matpakkebrød (Heidis) Ingredienser: Fordeig: 7 dl Kulturmelk (skummet) 3 dl Vann 300 g Sammalt hvete (grov) 200 g Fullkornshvete 200 g Sammalt rug (grov) 350 Sammalt rug (fin) 30 g Havregryn (lettkokte) 50 g Havrekli Hoveddeig: 3 dl Vann 50 g Gjær (fersk) 400 g Hvetemel 200 g Fullkornshvete 2 ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Bland sammen alle ingrediensene til fordeigen
– Elt den godt
Ca 7-10 min.
Deigen skal være klissete
Hvis den er for tørr tilsett litt mer vann
2 Dekk fordeigenmed plastfolie, og
– La den hvile i ca 30 min.
3 Rør gjæra ut i 3 dl vann
– Hell gjæra i fordeigen
– Bland også inn mel og salt
– Eltes godt
i Ca 7-10 min.
Deigen skal være klissete
Hvis den er for tørr kan du tilsette litt mer vann
4 Dekk deigen med plastfolie, og
– La den heve til dobbel størrelse
I ca 45 min.
5 Smør to brødformer
2 liters former
6 Hell deigen ut på et lett melet bakebord
– Del den i 2 like store deler
– Form to avlange brød
– Dekk formene med en bakeduk e.l., og
– La dem etterheve til dobbel størrelse
Ca 40 min.
7 Sett stekeovnen på 200 grader
8 Pensle brødene med egg og
– Strø over havreki og havregryn
9 Stekes på nederste rille i 50- 60 min.
10 Avkjøles på rist

Matpakkebrød (Heidis) Ingredienser: Fordeig: 7 dl Kulturmelk (skummet) 3 dl Vann 300 g Sammalt hvete (grov) 200 g Fullkornshvete 200 g Sammalt rug (grov) 350 Sammalt rug (fin) 30 g Havregryn (lettkokte) 50 g Havrekli Hoveddeig: 3 dl Vann 50 g Gjær (fersk) 400 g Hvetemel 200 g Fullkornshvete 2 ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble