Misosuppe med Tofu (enkel)

Denne misosuppa med Tofu lager du på under 5 minutter. Den er frisk og god, perfekt som en lunsjsuppe eller som en forrett.

Misosuppe med Tofu (enkel) Ingredienser 5 dl Vann 1 ½ ss Miso-pasta (Aka Miso, rød) 10 g Dashi (pulver, valgfritt) ½ Lime (presset) ½ - 1 dl Tofu (terninger) 2-3 stilker Vårløk (skivet) ½ - 1 dl Bønnespirer (kokte) 1 ss Koriander (blad, hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
25 minEnkel

Ingredienser:

5 dlVann
1 ½ ssMiso-pasta (Aka Miso, rød)
10 gDashi (pulver, valgfritt)
 ½Lime (presset)
½ – 1 dlTofu (terninger)
2-3 stilkerVårløk (skivet)
½ – 1 dlBønnespirer (kokte)
1 ssKoriander (blad, hakket)

Slik gjør du:

1 Skjær tofuen i små biter
– Kok bønnespirene i lettsaltet vann i 1-2 min
eller bruk hermetiske på boks
– Skjær vårløken i skiver
– Plukk av koranderblader, og
– Hakk dem
– Press limen
2 Kok opp vannet i en kasserolle
– Ta vannet av varmen
3 Rør ut misopastaen og dashipulveret i det varme vannet
– Rør inn limesaften
– Tilsett bønnespirer, tofu, koriander og vårløk
4 Varm forsiktig opp
Til omtrent 80 grader
NB! det skal ikke koke
5 Serveres varm

Misosuppe med Tofu (enkel) Ingredienser 5 dl Vann 1 ½ ss Miso-pasta (Aka Miso, rød) 10 g Dashi (pulver, valgfritt) ½ Lime (presset) ½ - 1 dl Tofu (terninger) 2-3 stilker Vårløk (skivet) ½ - 1 dl Bønnespirer (kokte) 1 ss Koriander (blad, hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble