Muffins med melkesjokolade

Denne muffinsoppskriften fant jeg i Svigermor sin kokebok, og de er selvfølgelig skikkelig gode, som alt annet svigermor brukte å lage. Det er selvfølgelig rømme i røra, og de er fylt med melkesjokolade – nydelig som tilbehør til kaffen.

Muffins med rømme i deigen Ingredienser: 200 g Smør (romtemperert) 2 dl Sukker 4 Egg (romtemperert) 5 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 ½ dl Rømme (lett) 1 Melkesjokolade

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca. 16 Enkel

Ingredienser:

200 gSmør (romtemerert)
2 dlSukker
4Egg (romtemperert)
5 dlHvetemel
1 tsBakepulver
2 ½ dlRømme (lett)
1 plMelkesjokolade

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader
– Sett muffinsformer på et stekebrett eller muffinsbrett
2 Rør smør og sukker hvitt og luftig
3 Rør inn ett og ett egg
4 Bland sammen hvetemel og bakepulver, og
– Tilsett vekselvis med rømmen
– Trykk en melkesjokoladerute ned i hver muffinsform
(pass på at røra dekker sjokoladen)
5 Fordel røren i muffinsformer
(ca. ¾ fulle)
6 Stekes midt i ovnen i 15-20 min.
(200 grader)
Muffins med rømme i deigen Ingredienser: 200 g Smør (romtemperert) 2 dl Sukker 4 Egg (romtemperert) 5 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 ½ dl Rømme (lett) 1 Melkesjokolade