Dette er en utrolig god suppe. I tillegg tilberedes den raskt og enkelt. Hemmeligheten bak suppa er en god kraft. Du kan selvfølgelig lage den basert på buljong, men hvis du bruker en god kraft blir den enda bedre. Det finnes mange versjoner av denne suppa, men dette er den versjonen vi liker beste hjemme hos meg. Denne gangen har jeg brukt kalkunkraft og hatt opp i scampi.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
3 | 15 min. | Enkel |
Ingredienser:
1 l | Kraft (god kraft) |
2 stilker | Sitrongress |
1 fedd | Hvitløk |
1 ss | Østerssaus |
2 ss | Soyasaus |
1 ss | Fiskesaus |
2 ss | Sitron (nypresset) |
¼ -½ | Purreløk |
½ | Chili (rød) |
2 | Gulerøtter |
1 | Tomat |
½ bx | Bønnespirer |
300 g | Spinat |
300 g | Nudler |
100 g | Scampi |
3 | Vårløk |
Koriander, persille, chili | |
Salt eller mer soyasaus |
Slik gjør du:
1 Ha krafta i en stor kasserolle |
2 Ha i sitrongress, chili og hvitløk |
3 Ha i sausene og sitron |
4 Kok opp og la småkoke i noen minutter |
5 Kok nudlene etter anvising på pakken |
6 Skrell gulerøtter |
7 skjær gulerøtter, purre, tomat og vårløk i biter |
8 Sil krafta, og ha tilbake i kasserollen |
9 Tilsett gulerøtter, purre og tomat |
10 Kok opp |
11 Smak til krafta med soya og sitron |
12 Tilsett spinaten og kok 2-3 min |
13 Ha i Bønnespirer og scampi og slå av plata |
14 Legg nudler i en bolle, hell suppe over |
15 Dryss over med koriander og persille |
16 Toppes eventuelt med rød chili skjært i skiver |
