Om sommerprosjektet 2020

I år har jeg verdens mest spennende sommerprosjekt! Ja, det er faktisk skikkelig spennende. Min datter, har skikkelig lyst til å lære seg å hekle og jeg har ikke heklet siden jeg gikk på skolen. Ikke var jeg en flink hekler heller! absolutt ikke. Så i sommer har vi rett og slett bestemt oss for å lære å hekle helt fra bunnen av. Ikke bare sånn at vi hangler oss igjennom, men at vi lærer det skikkelig! (- ja, det er iallefall planen). OG i fjor sommer pusset vi blant annet opp det minste soverommet på sommerhuset vårt, som vi kaller kammerset. Det ble lilla og flott!

For å hoppe rett til oppskriften på sprø havrekjeks – trykk HER

Nå lurer du kanskje på hva alt dette har med sommerprosjektet2020 å gjøre? Jo, som du ser av bildet ovenfor mangler det et sengeteppe her! Derfor blir sommerprosjektet å hekle et sengeteppet til “kammerset”. Nå tror du kanskje at det skal bli et tradisjonelt heklet sengeteppe – men nei! Vi skal hekle et lappeteppe, og ikke et hvilket som helst lappeteppe. Vi har tenkt å hekle lapper, med ulike hekleteknikker. Planen er å begynne med lapper med de enkleste teknikkene slik som fastmasker og staver, og forhåpentligvis avansere etterhvert. Planen er altså hekle 20 x 20 cm store lapper i ulike teknikker og farger. Først tenkte vi å hekle i lillanyanser, siden rommet er lilla. Men vi ombestemte oss fort da vi kom på garnbutikken, og endte opp med farger som forhåpentligvis både vil passe godt og live opp et lilla soverom!

Vi har nå kjøpt 10 nøster i forskjellige farger. Ti nøster er selvfølgelig alt for få nøster, men vi begynner her for å se om vi i det hele tatt får til å hekle, og om det blir et sengeteppe av det til slutt! Det hadde jo vært skikkelig gøy! Når vi får litt tid og ferie skal vi selvfølgelig begynne med en lapp hver med fastmasker. Jeg gleder meg og er utrolig spent på hvordan dette vil gå! – håper du også vil følge med på hvordan dette går!