Pasjonsfruktkake  

Dette er en skikkelig god kake. Klissete sjokoladebunn, toppet med pasjonsfruktmouse og pasjonsfruktgele. Det blir en frisk og god kake.

Passjonsfruktkake med sjokoladebunn Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 1 kake 3 timer Middels Ingredienser: Sjokoldebunnen 100 g Smør 2 ¼ dl Hvetemel 4 dl Sukker 4 ½ ss Kakaopulver 3 ts Vaniljesukker 3 Egg Pasjonsfruktmousse 175 g Pasjonsfruktsaft og pulp (1½ dl =12-15 frukter) ½ Appelsin (saften) 4 Egg (delte og romtempererte) 150 g Sukker 3 dl Kremfløte 3 blader Gelatin Pasjonsfruktgele 1 dl Pasjonsfruktsaft og pulp ½ Appelsin (saften) 1 dl Vann 4 ss Sukker 3 blader Gelatin https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake3 timerMiddels

Ingredienser:

Sjokoladekakebunn:

100 gSmør
2 ¼ dlHvetemel
4 dlSukker
4 ½ ssKakaopulver
3 tsVaniljesukker
3Egg

Pasjonsfruktmousse

175 gPasjonsfruktsaft og pulp (1½ dl =12-15 frukter)
½Appelsin (saften)
4Egg (delte og romtempererte)
150 gSukker
3 dlKremfløte
3 bladerGelatin

Pasjonsfruktgele:

1 dlPasjonsfruktsaft og pulp
½Appelsin (saften)
1 dlVann
4 ssSukker
3 bladerGelatin

 

Passjonsfruktkake med sjokoladebunn Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 1 kake 3 timer Middels Ingredienser: Sjokoldebunnen 100 g Smør 2 ¼ dl Hvetemel 4 dl Sukker 4 ½ ss Kakaopulver 3 ts Vaniljesukker 3 Egg Pasjonsfruktmousse 175 g Pasjonsfruktsaft og pulp (1½ dl =12-15 frukter) ½ Appelsin (saften) 4 Egg (delte og romtempererte) 150 g Sukker 3 dl Kremfløte 3 blader Gelatin Pasjonsfruktgele 1 dl Pasjonsfruktsaft og pulp ½ Appelsin (saften) 1 dl Vann 4 ss Sukker 3 blader Gelatin https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 150 grader, og
– Legg bakepapir i bunnen, og
– Smør ei rund form (26 cm)
2 Lag sjokoladebunnen:
– Smelt smøret, og ta det av varmen
– Bland sammen de øvrige ingrediensene
– Tilsett smøret
– Ha røren i formen
– Stekes midt i ovnen i 30 – 40 min
Den skal være litt klissete i midten
– Avkjøles på rist
3 Lag pasjonsfruktkremen:
– Del pasjonsfruktene på midten og skrap ut innmaten
– Ha innmaten i en kasserolle
– Varm opp under omrøringen til du ser at stenene slipper fruktkjøttet
Det må ikke koke
– Sil blandingen og mål opp 1 ½ dl ren pasjonsfruktjuice uten svarte stener
– Ha eggeplommer, sukker og pasjonsfruktjuicen tilbake i kasserollen
– Varm opp på middels varme under stadig omrøring
Eller bruk vannbad
– Blandingen skal småkoke til den tykner ca. 5 minutter
NB! rører hele tiden og ikke bruker for sterk varme,
– Ta kjelen av platen
– Avkjøl pasjonsfruktkremen
4 Lag moussen:
– Legg gelatinen i kaldt vann
– Varm 2 ss vann, rør ut gelatinplatene
– Rør det inn i pasjonsfruktkremen
– Pisk kremfløten stiv
– Pisk eggehvitene stive
– Bland kremen i den stive pasjonsfruktkremen
– Vend inn eggehvitene til slutt
5 Hell moussen over kakebunnen, og
– Sett den i kjøleskap for å stivne Ca.1-2 timer
6 Lag gelelokk:
– Legg gelatinen i kaldt vann –
Ha Pasjonsfruktsaft og pulp vann og appelsinsaft i en kasserolle
– Ha i sukker
Smak om du trenger mer sukker
– Kok opp
– Ta kasserollen av plata
– Vri opp gelatinplatene, og
– Rør dem inn
– Avkjøles til romtemperatur
Før den helles forsiktig over pasjonsfruktmoussen
– Settes i kjøleskap til den stivner Ca 1 – 2 timer

Passjonsfruktkake med sjokoladebunn Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 1 kake 3 timer Middels Ingredienser: Sjokoldebunnen 100 g Smør 2 ¼ dl Hvetemel 4 dl Sukker 4 ½ ss Kakaopulver 3 ts Vaniljesukker 3 Egg Pasjonsfruktmousse 175 g Pasjonsfruktsaft og pulp (1½ dl =12-15 frukter) ½ Appelsin (saften) 4 Egg (delte og romtempererte) 150 g Sukker 3 dl Kremfløte 3 blader Gelatin Pasjonsfruktgele 1 dl Pasjonsfruktsaft og pulp ½ Appelsin (saften) 1 dl Vann 4 ss Sukker 3 blader Gelatin https://heidisboble.no/ @heidisboble