Penne med kremet tomatsaus, kylling og basilikum

Kremet tomatsaus er fantastisk godt. Servert med grillet kylling og basilikum – Ja kan det egentlig bli bedre. Hvis en ønsker en spagetti med mer sting i er det bare å øke mengden chili. Bon Appétit!

Penne med kremet tomatsaus, basilikum ig grillet kyllingnryst Ingredienser: 500-600 g Penne (eller annen type pasta) 400-500 g Kyllingbryst Salt, pepper, olje Basilikumblader Tomatsaus: 1 ss Olje 1 ss Smør ½ Løk (liten) 1 Gulrot (liten) 1 stilk Stangselleri 2 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød, uten frø) 6 Tomat (flådde) eller 1 bx hermetiske 1 Buljongterning (kylling eller grønnsak) 3 dl Melk 1 ss Persille (hakket) 1 ts Paprikapulver ¼ ts Sukker 1 dl kremfløte Salt, pepper Basilikum (Hakket) Parmesan (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
3-4 20 + 30 min Middels

Penne med kremet tomatsaus, basilikum ig grillet kyllingnryst Ingredienser: 500-600 g Penne (eller annen type pasta) 400-500 g Kyllingbryst Salt, pepper, olje Basilikumblader Tomatsaus: 1 ss Olje 1 ss Smør ½ Løk (liten) 1 Gulrot (liten) 1 stilk Stangselleri 2 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød, uten frø) 6 Tomat (flådde) eller 1 bx hermetiske 1 Buljongterning (kylling eller grønnsak) 3 dl Melk 1 ss Persille (hakket) 1 ts Paprikapulver ¼ ts Sukker 1 dl kremfløte Salt, pepper Basilikum (Hakket) Parmesan (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

400-500 g Penne (eller annen type pasta)
300-400 gKyllingbryst
Salt, pepper, olje
Basilikumblader. persillle (grov hakket)

Tomatsaus:

1 ss Olje
1 ss Smør
½ Løk (liten)
1 Gulrot (liten)
1 stilk Stangselleri
2 fedd Hvitløk
¼ Chili (rød, med eller uten frø)
6 Tomat (flådde) eller 1 bx hermetiske
1 Buljongterning (kylling eller grønnsak)
3 dl Melk
1 ss Persille (hakket)
1 ts Paprikapulver
¼ ts Sukker
1 dl Kremfløte
  Salt, pepper
Basilikum (Hakket)
Parmesan (revet)

Penne med kremet tomatsaus, basilikum ig grillet kyllingnryst Ingredienser: 500-600 g Penne (eller annen type pasta) 400-500 g Kyllingbryst Salt, pepper, olje Basilikumblader Tomatsaus: 1 ss Olje 1 ss Smør ½ Løk (liten) 1 Gulrot (liten) 1 stilk Stangselleri 2 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød, uten frø) 6 Tomat (flådde) eller 1 bx hermetiske 1 Buljongterning (kylling eller grønnsak) 3 dl Melk 1 ss Persille (hakket) 1 ts Paprikapulver ¼ ts Sukker 1 dl kremfløte Salt, pepper Basilikum (Hakket) Parmesan (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Lag tomatsausen:
– Finhakk løk, gulrot, selleri, persille, hvitløk og chili og purre
-Ha oljen og smøret i ei middels varm stekepanne,
– Tilsett løken,
– Dryss over litt salt og
– Stek til løken er myk og blank
ca 5 min
– Tilsett gulrot, selleri og hvitløk
– Fortsett stekingen i ca 1-2 min.
(middels varme)
– Flå tomatene og hakk dem,
eller bruk en boks med hermetiserte tomater
– Hell dem i grønnsakene sammen med sukker buljongterning og melk
– Tilsett persille, litt pepper og paprikapulver
– La sausen småkoke
til den får konsistens som litt tykk pastasaus, men min. 15 min
hvis den blir for alt tykk tilsett litt mer melk
2 Tørk av kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir.
– Krydre dem med salt og pepper
– Pensle dem med litt olje.
– Varm ei grillpanne, eller ei stekpanne på høy varme
– Grill/stek filetene i ca. 2 minutter på hver side
– Slå ned varmen (sett eventuelt på lokk), og
– La dem steke videre på svak varme til de er ferdig
kyllingbrystene skal ha en kjernetemperatur på 65 grader
– Ta dem av varmen, og
– La dem hvile mens du koker pastaen
3 Kok opp vann med salt
skal være like salt som Adriaterhavet
– Ha pastaen i det kokende vannet
Ikke kok for lenge,
Den skal være al delte
altså litt hard i midten
Eller kok pasten som du
Husk å røre med jevne mellomrom
6 Hell av vannet eller ta ut pastaen og
– Rør inn ca 1 dl kremfløte i pasta sausen
– Vend pastaen i sausen
– Dryss over parmesan og grov hakket basilikum
– Skjær kyllingbrystene i skiver, og
– Legg dem på toppen av pastaen
7 Serveres umiddelbart

Penne med kremet tomatsaus, basilikum ig grillet kyllingnryst Ingredienser: 500-600 g Penne (eller annen type pasta) 400-500 g Kyllingbryst Salt, pepper, olje Basilikumblader Tomatsaus: 1 ss Olje 1 ss Smør ½ Løk (liten) 1 Gulrot (liten) 1 stilk Stangselleri 2 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød, uten frø) 6 Tomat (flådde) eller 1 bx hermetiske 1 Buljongterning (kylling eller grønnsak) 3 dl Melk 1 ss Persille (hakket) 1 ts Paprikapulver ¼ ts Sukker 1 dl kremfløte Salt, pepper Basilikum (Hakket) Parmesan (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble