Pizzabunner etter oppskrift fra Baker Brun (Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», side 90). Det er pizza på en litt annen måte enn det vi vanligvis er vant til. Men de er veldig gode, og meget hyggelige å spise.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 personer | 1 time | Enkelt |
Ingredienser:
Bunner:
4 dl | Hvetemel |
1 ½ dl | Vann |
½ pk | Tørrgjær |
1 ts | Salt |
3 ss | Olivenolje |
Tomatsaus:
3 | Sjalottløk (finhakket) |
3 fedd | Hvitløk (finhakket) |
2 ss | Olje (oliven) |
2 bx | Tomater (hermetiske) |
1 dl | Vann |
2 ss | Oregano (hakket, frisk) |
½ ts | Sukker |
1 ts | Salt |

Slik gjør du:
1 Lag deigen til bunnene: – Bland sammen ingrediensene, til en jevn deig – La deigen heve i ca 1 timer Til dobbel størrelse |
2 Lag tomatsausen: – Hakk løk og hvitløk – Varm oljen i en kasserolle (middels varme) – Tilsett løk og hvitløk – Strø over saltet – La det surre til løken er blitt myk og blank – Tilsett tomat, vann, sukker og oregano, og – La det putre til den har fått en «kremet» konsistens, Ca. 1 time (til den har kokt inn til ca ½-mengde) – Smak til med salt (og sukker) |
3 Sett stekoven på 250 grader, og – Legg bakepapir på 2 stekeplater |
4 Kjevle ut deigen, – Skjær ut 4 – 6 små runde pizzabunner, og – Legg dem på stekeplatene, og – La dem etterheve i 10-15 min. |
5 Stekes i 3-4 min. |
6 Servering: – Sett frem pizzatoppinger, slik som for eksempel: Tomatsaus, pesto, mozzarella, parmesan, skinke, salat, tomater mm, og – La alle toppe pizzaen med det de liker best |

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun