Pizza eller Pizzabunner etter oppskrift fra Baker Brun

Pizzabunner etter oppskrift fra Baker Brun (Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», side 90). Det er pizza på en litt annen måte enn det vi vanligvis er vant til. Men de er veldig gode, og meget hyggelige å spise.

Pizzabunner etter oppskrift fra Baker Brun   Ingredienser:  Bunner: 4 dl	Hvetemel  1 ½ dl	Vann  ½ pk	Tørrgjær 1 ts	Salt  3 ss	Olivenolje   Tomatsaus: 3	Sjalottløk (finhakket) 3 fedd	Hvitløk (finhakket) 2 ss	Olje (oliven) 2 bx	Tomater (hermetiske) 1 dl	Vann 2 ss	Oregano (hakket, frisk) ½ ts	Sukker 1 ts	Salt
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
3-4 personer 1 time Enkelt

Ingredienser:

Bunner:

4 dl Hvetemel
1 ½ dl Vann
½ pk Tørrgjær
1 ts Salt
3 ss Olivenolje

Tomatsaus:

3 Sjalottløk (finhakket)
3 fedd Hvitløk (finhakket)
2 ss Olje (oliven)
2 bx Tomater (hermetiske)
1 dl Vann
2 ss Oregano (hakket, frisk)
½ ts Sukker
1 ts Salt
Pizzabunner etter oppskrift fra Baker Brun   Ingredienser:  Bunner: 4 dl	Hvetemel  1 ½ dl	Vann  ½ pk	Tørrgjær 1 ts	Salt  3 ss	Olivenolje   Tomatsaus: 3	Sjalottløk (finhakket) 3 fedd	Hvitløk (finhakket) 2 ss	Olje (oliven) 2 bx	Tomater (hermetiske) 1 dl	Vann 2 ss	Oregano (hakket, frisk) ½ ts	Sukker 1 ts	Salt

Slik gjør du:

1 Lag deigen til bunnene:
– Bland sammen ingrediensene, til en jevn deig
– La deigen heve i ca 1 timer
Til dobbel størrelse
2 Lag tomatsausen:
– Hakk løk og hvitløk
– Varm oljen i en kasserolle (middels varme)
– Tilsett løk og hvitløk
– Strø over saltet
– La det surre til løken er blitt myk og blank
– Tilsett tomat, vann, sukker og oregano, og
– La det putre til den har fått en «kremet» konsistens,
Ca. 1 time (til den har kokt inn til ca ½-mengde)
– Smak til med salt (og sukker)
3 Sett stekoven på 250 grader, og
– Legg bakepapir på 2 stekeplater
4 Kjevle ut deigen,
– Skjær ut 4 – 6 små runde pizzabunner, og
– Legg dem på stekeplatene, og
– La dem etterheve i 10-15 min.
5 Stekes i 3-4 min.
6 Servering:
– Sett frem pizzatoppinger, slik som for eksempel:
Tomatsaus, pesto, mozzarella, parmesan, skinke, salat, tomater mm, og
– La alle toppe pizzaen med det de liker best
Pizzabunner etter oppskrift fra Baker Brun   Ingredienser:  Bunner: 4 dl	Hvetemel  1 ½ dl	Vann  ½ pk	Tørrgjær 1 ts	Salt  3 ss	Olivenolje   Tomatsaus: 3	Sjalottløk (finhakket) 3 fedd	Hvitløk (finhakket) 2 ss	Olje (oliven) 2 bx	Tomater (hermetiske) 1 dl	Vann 2 ss	Oregano (hakket, frisk) ½ ts	Sukker 1 ts	Salt

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s