Potetsalat er nydelig som tilbehør for eksempel til spekemat. Det er et naturlig tilbehør til ethvert lunsjbord.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 45 min | Enkel |
Ingredienser:
| 6 – 8 | Poteter |
| 4-6 ss | Majones |
| ½ bx | Rømme (lett) |
| 1 ss | Sennep |
| 2 ss | Lake av syltet agurk |
| 2-4 ss | Hakket sylteagurk |
| Gressløk (hakket) | |
| Salt | |
| Persille (valgfritt) |
Slik gjør du:
| 1 Skrell potetene og skjær dem i terninger – Kok potetene til de er møre (men litt harde) – Renn av og avkjøl |
| 2 Lag sausen: – Bland sammen alle ingrediensene – Smak til lake, sylteagurker og salt |
| 3 Bland sammen poteter og saus |
| 4 Ha alt i ei serverinsskål, og – La den stå litt før servering |

