“Pulled” gulrot er et skikkelig godt kjøttfritt alternativ både til hamburger og til pulled pork. Hvis du har glemt av en pose gulrøtter, som bare må brukes, er dette retten å lage. Pulled gulrot er skikkelig godt,

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 50 min | Enkel |
Ingredienser:
| 5-6 | Gulrøtter (store) |
| 1 | Rødløk |
| 1 ½ ss | Olivenolje |
| ½ dl | Eddik (Sushi) |
| 1 bx | Tomater (hermetiske) |
| 6 fedd | Hvitløk |
| 4 ss | Sukker (brunt) |
| 1 ts | Salt |
| 2 ts | Paprikapulver |
| 2 ts | Hvitløksalt |
| 2 ts | Koriander |
| ½ ts | Kummin |
| ½ ts | Kajennepepper |
| ½ ts | Pepper |
| 2 ss | Sitronsaft (presset) |
NB! Juster mengde kajennepepper alt etter hvor sterk du vil ha den. Hvis du vil ha den veldig mild lønner det seg kanskje å halvere mengden kajennepepper, eller bytte den ut med paprika. Vi du ha den sterkere, kan du bruke fersk chili i tillegg og/eller doble mengden kajennepepper.
Slik gjør du:
| 1. Sett stekeovnen på 200 grader, og – Legg bakepapir i bunnen av ei form |
| 2. Rens gulrøtter og løk – Skjær løken i tynne skiver – Rasp gulrøttene grovt |
| 3. Ha løk og gulrøtter i forma, og – Hell over ½ ss olivenolje, og – Rør godt rundt – Dekk forma med aluminiumfolie, og – Sett den i stekeovnen, og – La den steke i 15-20 min. |

Klar til folie og il å settes i ovnen 
Klar for ytterligere 10-20 minutter i oven, uten folie
| 4 Lag sausen: – Bland sammen, i en kasserolle : Eddik, Tomater, Hvitløk, Sukker, Salt, Paprikapulver, Hvitløksalt, Koriander, Kumin, Kajennepepper. Pepper, Sitronsaft, og 1 ss olivenolje – Kok opp – Reduser varmen, og – La det småkoke i 20 minutter – Rør av og til – Ta Kassorellen av plata, og – Kjør alt med stavmikser, eller i en blender – Smak til med salt og pepper |
| 5 Etter 20 minutter: – Fjern folien fra løken og gulrøttene, – Rør rundt, og – Stek i ytterligere 10- 20 minutter Nå skal gulrøtter og løk være myke og litt “karamelliserte” – Ta ut formen |
| 6 Ha de karamelliserte gulrøttene og løken i sausen, – Rør godt, og l – La det trekke på svak varme i 15 minutter |
| 7 Serveres i hamburgerbrød, og Gjerne med krydrede potetbåter til |

Anbefalt tilbehør:




