Pulledpork i eplejuice

Pulledpork er enkelt å lage og veldig godt. Det tar litt tid å lage den, men den klarer seg helt fint i ovnen alene, uten at noen trenger å passe på den. Jeg lager marinaden kvelden før, og setter svinekjøttet inn i ovnen på morgenen, tar den ut til middag. Om kjøttet får stå litt mer enn åtte timer så gjør det egentlig ikke noe. Nydelig i burgerbrød, med salat, tomat, agurk og rødløksmarmelade. Denne oppskriften er med eplejuice og er derfor litt syrlig – ønsker du en søtere variant, kan du tilsette litt brunt sukker i eplejuicen.

Rødløksmarmelade Ingredienser 2 Rødløk 2 ss Olje (oliven) 2 ss Smør 5 ss Sukker ½ dl Eplesidereddik Salt, pepper
Pulledpork i eplejuice med rødløksmarmelade
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4-6 20 min + 24 t enkel

Ingredienser

Ca 1 kg Svinekjøtt
2 ss Paprikapulver
21ts Pepper
4 ts Salt
2 ts Worcestershiresaus
4 ss Honning
2 ss Sennep
4 ss Olje
  Eplejuice

Slik gjør du:

1 Bland sammen marinaden:
Paprikapulver
Pepper
Salt
Worcestershiresaus
Honning
Sennep
Olje
2 Pensle kjøttet med marinaden
– Du kan godt skjære kjøttet i passe biter
(tenk hvor lang du vil ha de «pulled» bitene)
– Pakk det inn i plast, og
la de ligge i kjøleskapet natten over
3 Sett ovnen på 140 grader
4 Legg kjøttet i ei ildfast form
– Pensle med resten av marinaden
5 Fyll eplejuice til ca 2-3 cm opp på kjøttet
(du kan eventuelt ha i 2 ss eplesidereddik og 2 ts brunt sukker)
6 Sett i ovnen og
– Slå ned til stekeovnen til 100 grader
– La den står i 8 timer
– Hvis du har tid kan du godt
øse litt juice over kjøttet av og til
7 Ta ut, og
«trekk» kjøttet fra hverandre med 2 gafler
8 Hell «kraften»/juicen over og server med

Smaker godt i burgerbrød sammen med salat, tomat, agurk og rødløksmarmelade. For oppskrift på rødløksmarmelade, TRYKK HER

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s