«Pulled» gulrot

«Pulled» gulrot er et skikkelig godt kjøttfritt alternativ både til hamburger og til pulled pork. Hvis du har glemt av en pose gulrøtter, som bare må brukes, er dette retten å lage. Pulled gulrot er skikkelig godt,

"Pulled" gulrot Ingredienser 5-6 Gulerøtter (store) 1 Rødløk 1 ½ ss Olivenolje ½ dl Eddik (Sushi) 1 bx Tomater (hermetiske) 6 fedd Hvitløk 4 ss Sukker (brunt) 1 ts Salt 2 ts Paprikapulver 2 ts Hvitløksalt 2 ts Koriander ½ ts Kummin ½ ts Kajennepepper ½ ts Pepper 2 ss Sitronsaft (presset)

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 50 min Enkel

Ingredienser:

5-6 Gulrøtter (store)
1 Rødløk
1 ½ ss Olivenolje
½ dl Eddik (Sushi)
1 bx Tomater (hermetiske)
6 fedd Hvitløk
4 ss Sukker (brunt)
1 ts Salt
2 ts Paprikapulver
2 ts Hvitløksalt
2 ts Koriander
½ ts Kummin
½ ts Kajennepepper
½ ts Pepper
2 ss Sitronsaft (presset)

NB! Juster mengde kajennepepper alt etter hvor sterk du vil ha den. Hvis du vil ha den veldig mild lønner det seg kanskje å halvere mengden kajennepepper, eller bytte den ut med paprika. Vi du ha den sterkere, kan du bruke fersk chili i tillegg og/eller doble mengden kajennepepper.

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 200 grader, og
– Legg bakepapir i bunnen av ei form
2. Rens gulrøtter og løk
– Skjær løken i tynne skiver
– Rasp gulrøttene grovt
3.  Ha løk og gulrøtter i forma, og
– Hell over ½ ss olivenolje, og
– Rør godt rundt
– Dekk forma med aluminiumfolie, og
– Sett den i stekeovnen, og
– La den steke i 15-20 min.

4 Lag sausen:
– Bland sammen, i en kasserolle :
Eddik, Tomater, Hvitløk, Sukker, Salt, Paprikapulver, Hvitløksalt, Koriander, Kumin, Kajennepepper. Pepper, Sitronsaft, og 1 ss olivenolje
– Kok opp
– Reduser varmen, og
– La det småkoke i 20 minutter
– Rør av og til
– Ta Kassorellen av plata, og
– Kjør alt med stavmikser, eller i en blender
– Smak til med salt og pepper
5 Etter 20 minutter:
– Fjern folien fra løken og gulrøttene,
– Rør rundt, og
– Stek i ytterligere 10- 20 minutter
Nå skal gulrøtter og løk være myke og litt «karamelliserte»
– Ta ut formen
6 Ha de karamelliserte gulrøttene og løken i sausen,
– Rør godt, og l
– La det trekke på svak varme i 15 minutter
7 Serveres i hamburgerbrød, og
Gjerne med krydrede potetbåter til
"Pulled" gulrot Ingredienser 5-6 Gulerøtter (store) 1 Rødløk 1 ½ ss Olivenolje ½ dl Eddik (Sushi) 1 bx Tomater (hermetiske) 6 fedd Hvitløk 4 ss Sukker (brunt) 1 ts Salt 2 ts Paprikapulver 2 ts Hvitløksalt 2 ts Koriander ½ ts Kummin ½ ts Kajennepepper ½ ts Pepper 2 ss Sitronsaft (presset)

Anbefalt tilbehør:

"Pulled" gulrot Ingredienser 5-6 Gulerøtter (store) 1 Rødløk 1 ½ ss Olivenolje ½ dl Eddik (Sushi) 1 bx Tomater (hermetiske) 6 fedd Hvitløk 4 ss Sukker (brunt) 1 ts Salt 2 ts Paprikapulver 2 ts Hvitløksalt 2 ts Koriander ½ ts Kummin ½ ts Kajennepepper ½ ts Pepper 2 ss Sitronsaft (presset)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s