Rødløksmarmelade

Rødløksmarmelade er skikkelig godt. Første gangen jeg fikk rødløksmarmelade var til pulledpork, og falt for friskheten og smaken som marmeladen tilfører kjøttet. Siden den gang har jeg laget rødløksmarmelade mange ganger, og den gjør seg like godt til grillmat som til julemiddager. I tillegg er en skål med rødløksmarmelade dekorativt på lunsjbordet og på et koldtbord. Du kan lage den i god tid på for hånden for den holder seg fint på et lukket glass i kjøleskapet minst 2-3 uker.

Rødløksmarmelade Ingredienser: 2 Rødløk 2 ss Olje (oliven) 2 ss Smør 5 ss Sukker ½ dl Eplesidereddik Salt, pepper
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 Ca. 30  min Lett

Ingredienser:

2 Rødløk
2 ss Olje (oliven)
2 ss Smør
5 ss Sukker
½ dl Eplesidereddik
  Salt, pepper

Slik gjør du:

1 Skrell løken, – og skjær den i tynne biter
2 Ha olje og smør i en kasserolle, og
– Tilsett rødløken
– La løken frese på middelsvarme,
– Til den blir myk og lett gylden
– Rør hele tiden
3 Tilsett sukker og eddik
– La det koke til væsken har fordampet
(middels varme), og
løken har fått marmeladekonsistens
4 Smak til med salt og pepper,
hvis du synes det trengs
5 Avkjøles og serveres

Tips! Smaker godt sammen med for eksempel pulledpork i eplejuice

Rødløksmarmelade Ingredienser: 2 Rødløk 2 ss Olje (oliven) 2 ss Smør 5 ss Sukker ½ dl Eplesidereddik Salt, pepper
Rødløksmarmelade med englevakt