Purreløk- og potetsuppe

Denne suppa smaker overraskende godt. Jeg fikk den første gang da vi bodde i Spania i noen måneder. Det var kaldt, ja 10 gradere da, men det er kaldt der. Vi var ute og spiste lunsj, og fikk purreløk- og potetsuppe, eller rettere sagt Crema de puerros y potata, til forrett. Jeg ble overrasket over hvor god den var. Den gangen i Spania, fikk vi servert suppa med brødkrutonger, men jeg foretrekker brød og smør til. Det er en god og mettende suppe, og her er min versjon av den:

Purreløk- og potetsuppe
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 30 min Enkel

Ingredienser:

1 ss Olje eller smør
1 Purreløk (Middels/stor)
3 Poteter
1 fedd Hvitløk
7 dl Grønnsakskraft
1 dl Fløte
1 ss Hakket gressløk (valgfritt)
  Salt (pepper)

Slik gjør du:

Vask og skyll purren, og skjær den i skiver
Skrell potetene og skjær dem i små biter
Smelt smøret i en kasserolle
Tilsett purre og la den surre på middels varme i ca. 5 min
til den blir myk og blank
Tilsett potetene og la surre i noen minutter til
Tilsett grønnsakskraft, og la koke til potetene er myke
Kjør suppa med stavmikser til den er glatt
Tilsett gressløken og fløten,
spe eventuelt med melk til passe konsistens,
smak til med salt (og pepper)
Kok opp, og server!
Purreløk- og potetsuppe

Tips! Du kan bruke buljongterninger (grønnsak) istedenfor grønnsakskraft. Bruk da 2 buljongterninger og 8 dl melk!