Denne suppa smaker overraskende godt. Jeg fikk den første gang da vi bodde i Spania i noen måneder. Det var kaldt, ja 10 gradere da, men det er kaldt der. Vi var ute og spiste lunsj, og fikk purreløk- og potetsuppe, eller rettere sagt Crema de puerros y potata, til forrett. Jeg ble overrasket over hvor god den var. Den gangen i Spania, fikk vi servert suppa med brødkrutonger, men jeg foretrekker brød og smør til. Det er en god og mettende suppe, og her er min versjon av den:

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min | Enkel |
Ingredienser:
1 ss | Olje eller smør |
1 | Purreløk (Middels/stor) |
3 | Poteter |
1 fedd | Hvitløk |
7 dl | Grønnsakskraft |
1 dl | Fløte |
1 ss | Hakket gressløk (valgfritt) |
Salt (pepper) |
Slik gjør du:
Vask og skyll purren, og skjær den i skiver |
Skrell potetene og skjær dem i små biter |
Smelt smøret i en kasserolle |
Tilsett purre og la den surre på middels varme i ca. 5 min til den blir myk og blank |
Tilsett potetene og la surre i noen minutter til |
Tilsett grønnsakskraft, og la koke til potetene er myke |
Kjør suppa med stavmikser til den er glatt |
Tilsett gressløken og fløten, spe eventuelt med melk til passe konsistens, smak til med salt (og pepper) |
Kok opp, og server! |

Tips! Du kan bruke buljongterninger (grønnsak) istedenfor grønnsakskraft. Bruk da 2 buljongterninger og 8 dl melk!