Regal Havrebrød (Regal brødmiks)

På regal sine sider står det at Havrebrød har en mild og god smak, som gjør at det passer for hele familien. Havrebrød fra Regal er lettbakt (for å lese mer om melet – trykk HER) Og lettbakt er det, en tilsetter bare gjær, olje og vann til brødmiksen (For å lese om min vurdering av dette brødet – trykk HER)

Regal Havrebrød (brødmiks fra Regal) Ingredienser 1 pk Gjær 1 pk Havrebrødmel (1 kg) 6 dl Vann (kaldt) 2 ss Olje (raps) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brød 2 timer 45 min.Enkel

Ingredienser:

1 pkGjær
1 pkHavrebrødmel (1 kg)
6 dlVann (kaldt)
2 ssOlje (raps)

Regal Havrebrød (brødmiks fra Regal) Ingredienser 1 pk Gjær 1 pk Havrebrødmel (1 kg) 6 dl Vann (kaldt) 2 ss Olje (raps) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Smuldre gjæra i vannet
– Tilsett mel og olje
Hold igjen litt mel til utbanking og pynt på toppen av brødene
2 Elt kraftig 7 min. i kjøkkenmaskin
Noe lengre for hånd
3 Dekk til bakebollen, og
– La brødene heve i 45-60 min. Dobbe størrelse
4 Hell deigen ut på et lett melet bakebord
– Del deigen i 2 like store deler
– Form dem til runde brødemner
– La dem hvile under en bakeduk i 10 min.
5 Smør to brødformer, og
– Trykk deigemnene flate
– Rull dem til brød og
– Legg dem i brød formene
6 Dekk til brødene,
– Pensle med vann, og . dryss eventuelt over litt mel eller havregryn
– La dem etterheve i ca 45 min.
7 Sett ovnen på 225 grader, eller 200 grader varmluft
8 Stekes på nederste rille i ca 30 min.
9 Avkjøles på rist