På regal sine sider står det at Havrebrød har en mild og god smak, som gjør at det passer for hele familien. Havrebrød fra Regal er lettbakt (for å lese mer om melet – trykk HER) Og lettbakt er det, en tilsetter bare gjær, olje og vann til brødmiksen (For å lese om min vurdering av dette brødet – trykk HER)

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 brød | 2 timer 45 min. | Enkel |



Ingredienser:
1 pk | Gjær |
1 pk | Havrebrødmel (1 kg) |
6 dl | Vann (kaldt) |
2 ss | Olje (raps) |

Slik gjør du:
1 Smuldre gjæra i vannet – Tilsett mel og olje Hold igjen litt mel til utbanking og pynt på toppen av brødene |
2 Elt kraftig 7 min. i kjøkkenmaskin Noe lengre for hånd |
3 Dekk til bakebollen, og – La brødene heve i 45-60 min. Dobbe størrelse |
4 Hell deigen ut på et lett melet bakebord – Del deigen i 2 like store deler – Form dem til runde brødemner – La dem hvile under en bakeduk i 10 min. |
5 Smør to brødformer, og – Trykk deigemnene flate – Rull dem til brød og – Legg dem i brød formene |
6 Dekk til brødene, – Pensle med vann, og . dryss eventuelt over litt mel eller havregryn – La dem etterheve i ca 45 min. |
7 Sett ovnen på 225 grader, eller 200 grader varmluft |
8 Stekes på nederste rille i ca 30 min. |
9 Avkjøles på rist |




