Rødbetsuppe med rødelinser toppet med rømme og hakket persille

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 45 min. | Enkel |
Ingredienser:
4 | Rødbeter |
3 | Løk |
2 | Gulrøtter |
1 ½ dl | Røde linser (tørkete) |
1 ½ l | Vann |
4 terninger | Grønnsaksbuljong |
1 | Laurbærblad |
Salt, pepper |
Tilbehør:
Rømme, | |
Persille (hakket) |

Slik gjør du:
1 Vask og skyll linsene godt |
2 Rens rødbetene (bruk gjerne hansker) – Skrell gulerøtter |
3 Rasp rødbeter og gulrøtter |
4 Ha vannet i en kasserolle, – Tilsett rødbeter, gulrøtter og linser – Ha i buljong, laurbærblad og linser – Kok opp, – Slå ned varmen, og – La det småkoke under lokk i ca, 30 min., til linsene og grønnsakene er møre |
5 Smak til suppa med salt (og pepper) |
6 Serveres med litt rømme og hakket persille |
