Scampi Madras

Dette er en skikkelig god, og litt sterk indisk middagsrett. Serveres med Naanbrød, og/eller Gul ris.

 Ingredienser:  4 ss	Olje 1 ss	Sennepsfrø 1	Løk 3 fedd	Hvitløk 30	Karri blader /Curry leaves 1 ss	Karri (eller en terning) 2 ts	Kajennepepper/chilipulver 2 ts	Koriander 2 ts	Gurkemeie 1 bx	Tomater (ca. 400 g) 1 ss	1 ss eddik (7 %) 1 ss	Brunt sukker 1 ts	Salt 700 g	Scampi
Scampi madras med Naanbrød, og Gul ris.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 Enkel/middels

Ingredienser:

4 ssOlje
1 ssSennepsfrø
1Løk
3 feddHvitløk
30Karri blader /Curry leaves
1 ssKarri (eller en terning)
2 tsKajennepepper/chilipulver
2 tsKoriander
2 tsGurkemeie
1 bxTomater (ca. 400 g)
1 ss1 ss eddik (7 %)
1 ssBrunt sukker
1 tsSalt
2Chilier (grønne)
700 gScampi

Slik gjør du:

1 Skrell løken, og
– Hakk den
– Hakk hvitløken
2 Ha oljen i en stekepanne, og
– La den varmes på middels varme
3 Tilsett sennepsfrø, og
– Stek i 30 sek,
– Tilsett løk og hvitløk, og
– La det steke over middels/svak varme i 10 min.
Til alt er blitt mykt og lyst gyllent
4 Tilsett karriblader (Curry leaves) chili, gurkemeie og koriander
– La det steke i 2-3 min.
5 Rør inn tomater, salt og tamarin, og
– Skjær den gønne chilien i skiver, og tilsett
NB! Du bestemmer selv om du tar vekk frøene fra chilien eller ikke
– La det koke videre i 15 min.
Eller til sausen er redusert noe ned
6 Tilsett Scampi, og
– La det trekke i 1-2 min.
Pass på at scampien ikke blir seig
NB! Hvis du bruker rå scampi, trenger den noe mer tid, og
er den ferdig når den skifter farge
7 Serveres med ris og/eller nanbrød

Anbefalt tilbehør:

eller

Ingredienser: 4 ss Olje 1 ss Sennepsfrø 1 Løk 3 fedd Hvitløk 30 Karri blader /Curry leaves 1 ss Karri (eller en terning) 2 ts Kajennepepper/chilipulver 2 ts Koriander 2 ts Gurkemeie 1 bx Tomater (ca. 400 g) 1 ss 1 ss eddik (7 %) 1 ss Brunt sukker 1 ts Salt 700 g Scampi
Scampi madras med Naanbrød, og Gul ris.