Dette er en skikkelig god, og litt sterk indisk middagsrett. Serveres med Naanbrød, og/eller Gul ris.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | Enkel/middels |
Ingredienser:
4 ss | Olje |
1 ss | Sennepsfrø |
1 | Løk |
3 fedd | Hvitløk |
30 | Karri blader /Curry leaves |
1 ss | Karri (eller en terning) |
2 ts | Kajennepepper/chilipulver |
2 ts | Koriander |
2 ts | Gurkemeie |
1 bx | Tomater (ca. 400 g) |
1 ss | 1 ss eddik (7 %) |
1 ss | Brunt sukker |
1 ts | Salt |
2 | Chilier (grønne) |
700 g | Scampi |
Slik gjør du:
1 Skrell løken, og – Hakk den – Hakk hvitløken |
2 Ha oljen i en stekepanne, og – La den varmes på middels varme |
3 Tilsett sennepsfrø, og – Stek i 30 sek, – Tilsett løk og hvitløk, og – La det steke over middels/svak varme i 10 min. Til alt er blitt mykt og lyst gyllent |
4 Tilsett karriblader (Curry leaves) chili, gurkemeie og koriander – La det steke i 2-3 min. |
5 Rør inn tomater, salt og tamarin, og – Skjær den gønne chilien i skiver, og tilsett NB! Du bestemmer selv om du tar vekk frøene fra chilien eller ikke – La det koke videre i 15 min. Eller til sausen er redusert noe ned |
6 Tilsett Scampi, og – La det trekke i 1-2 min. Pass på at scampien ikke blir seig NB! Hvis du bruker rå scampi, trenger den noe mer tid, og er den ferdig når den skifter farge |
7 Serveres med ris og/eller nanbrød |
Anbefalt tilbehør:
eller