Scones med rips og squash

Scones er skikkelig godt, og disse er enda bedre. Squashen gjør sconesene saftige og ripsen er en flott smakstilsetningen.

Scones med rips og squash Ingredienser 5 dl Hvetemel 3 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 dl Sukker 100 g Smør (kaldt) 1 Egg 1 ½ dl Rømme 100 g squash 100 g Rips https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
845 min.Enkel

Scones med rips og squash Ingredienser 5 dl Hvetemel 3 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 dl Sukker 100 g Smør (kaldt) 1 Egg 1 ½ dl Rømme 100 g squash 100 g Rips https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

5 dlHvetemel
3 tsBakepulver
1 tsVaniljesukker
1 dlSukker
100 gSmør (kaldt)
1Egg
1 ½ dlRømme
100 gsquash
100 gRips

Tips! Du kan drysse melis over eller lage en melis glasur (2 ts sitronsaft og  2 dl melis) hvis du ønsker.

Scones med rips og squash Ingredienser 5 dl Hvetemel 3 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 dl Sukker 100 g Smør (kaldt) 1 Egg 1 ½ dl Rømme 100 g squash 100 g Rips https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader
– Legg bakepapir på en stekeplate
– Pensle det med nøytral olje
2 Rasp squashen
– Rens ripsen
– Rør sammen egg, rømme og squash
3 Ha mel, bakepulver, vaniljesukker og sukker i en foodprosessor
– Skjær smøret i biter, og
– Ha det i melblandingen
– Kjør det sammen
Eller bruk fingrene og smuldre smøret i melblandingen
– Tilsett rømmeblandingen, og – Kjør sammen Eller elt det inn
4 Ha mel på et bakebord, og –
Hell ut deigen
– Bland inn ripsen
Pass på at de ikke blir (for mye) knust
5 Form deigen til en rund kake
6 Stekes i 20-30 min
Til den er gjennomstekt
7 Ta den ut av ovnen
– La den avkjøle seg litt,
– Skjær i trekanter, og
– Nytes

Scones med rips og squash Ingredienser 5 dl Hvetemel 3 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 dl Sukker 100 g Smør (kaldt) 1 Egg 1 ½ dl Rømme 100 g squash 100 g Rips https://heidisboble.no/ @heidisboble