Semifreddo med mascarpone, jordbær og kjekssmuler

Dette er en aldeles nydelig semifreddo med jordbær og kjekssmuler. Semifreddo er italiensk og betyr rett og slett halvfryst, og er en form for «iskrem». Strengt tatt er den likevel ikke iskrem, siden iskrem lages på en base av eggekrem, mens denne lages på eggedosis, krem og mascarpone. Uansett, den er ganske enkel å lage og smaker utrolig godt.

4 Egg (store, delte) 1 ½ - 2 dl Sukker 200 g Mascarpone (ost) 4 dl Fløte 100 g Kjekssmuler (for eksempel glasurpletter) 300 g Bær (renskede) Bær og kjekssmuler til pynt
Semifreddo med jordbær og kakesmuler
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
1 ½ l   20 min
(+ frysetid)
Enkel – middel

Ingredienser:

4 Egg (store, delte)
2 dl Sukker
(1 ½ + ½ dl)
200 g Mascarpone (ost)
4 dl Fløte
100 g Kjekssmuler
(for eksempel glasurpletter)
300 g Bær (renskede)
  Bær og kjekssmuler til pynt
4 Egg (store, delte) 1 ½ - 2 dl Sukker 200 g Mascarpone (ost) 4 dl Fløte 100 g Kjekssmuler (for eksempel glasurpletter) 300 g Bær (renskede) Bær og kjekssmuler til pynt
Semifreddo før infrysning

Slik gjør du:

1 Knus kjeksen til smuler og
bland bær med ½ dl sukker og mos dem lett
2 Pisk eggeplommer og 1 ½ dl sukker til eggedosis
3 Tilsett osten, og rør den glatt
4 Pisk fløten til myk krem og vend den inn i osteblandingen
5 Pisk eggehvitene stive og vend den så inn i ostekremen
6 Fyll formen med ostekrem, bær og smuler (lagvis)
7 Frys ostekaken i min. 4 timer
8 La semifreddoen stå i kjøleskap i 20-30 min. før servering
Dypp formen i varmt vann og vend den på et serveringsfat
4 Egg (store, delte) 1 ½ - 2 dl Sukker 200 g Mascarpone (ost) 4 dl Fløte 100 g Kjekssmuler (for eksempel glasurpletter) 300 g Bær (renskede) Bær og kjekssmuler til pynt
Semifreddo med mascarpone, jordbær og kakesmuler

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s