Dette er en aldeles nydelig semifreddo med jordbær og kjekssmuler. Semifreddo er italiensk og betyr rett og slett halvfryst, og er en form for «iskrem». Strengt tatt er den likevel ikke iskrem, siden iskrem lages på en base av eggekrem, mens denne lages på eggedosis, krem og mascarpone. Uansett, den er ganske enkel å lage og smaker utrolig godt.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
1 ½ l | 20 min (+ frysetid) | Enkel – middel |
Ingredienser:
4 | Egg (store, delte) |
2 dl | Sukker (1 ½ + ½ dl) |
200 g | Mascarpone (ost) |
4 dl | Fløte |
100 g | Kjekssmuler (for eksempel glasurpletter) |
300 g | Bær (renskede) |
Bær og kjekssmuler til pynt |

Slik gjør du:
1 Knus kjeksen til smuler og bland bær med ½ dl sukker og mos dem lett |
2 Pisk eggeplommer og 1 ½ dl sukker til eggedosis |
3 Tilsett osten, og rør den glatt |
4 Pisk fløten til myk krem og vend den inn i osteblandingen |
5 Pisk eggehvitene stive og vend den så inn i ostekremen |
6 Fyll formen med ostekrem, bær og smuler (lagvis) |
7 Frys ostekaken i min. 4 timer |
8 La semifreddoen stå i kjøleskap i 20-30 min. før servering Dypp formen i varmt vann og vend den på et serveringsfat |
