Sjampinjong paté er en flott forrett, eller smårett. Den passer også som pålegg til grovt brød i for eksempel mapakken.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-8 | 30 min | Enkel |
Ingredienser:
2 ss | Smør |
2 ss | Olje (oliven) |
500 g | Sjampinjonger |
2 fedd | Hvitløk |
4 | Vårløk |
2 ss | Sitronsaft |
100 g | Ricotta |
100 g | Philadelphia |
2-4 ss | Persille |
Valgfritt tilbehør:
Syltete agurker | |
Sølvløk | |
Rødløk | |
Rødløksmarmelade (for oppskrift, trykk HER) | |
Stekt sjampinjong | |
Eplebåter | |
Granateple | |
Knekkebrød eller brød |

Slik gjør du:
1 Rens og skjær soppen i små biter – Skjær vårløken i biter og hakk hvitløken |
2 Smelt smør olje i en stekepanne, og – Stek soppen til den er blitt gyllen – Ha soppen over på et kjøkkenhåndkle |
3 Smelt smør og olje i en stekepanne, og – Stek hvit- og vårløk blank |
4 Ha sopp, og hvit- og vårløk i en blender e.l. – Tilsett sitron, ostene og persille, og – Kjør til en ganske glatt masse – Smak til med salt og pepper |
5 Ha alt i en serveringsskål eller i små porsjonskåler – La det stå kaldt så den får satt seg. |
6 Pynt eventuelt med sammenrørt Philadephia og ricotta, og granateple kjerner, – Serveres med knekkebrød eller brød, samt (valgfritt) tilbehør |

Valgfritt tilbehør:
