Gå til innhold
Heidis boble

Heidis boble

Heidis boble – 100% meg

  • Hjem
  • Kontakt
  • Om Heidis boble
    • Om Heidi
    • Om Odd
    • Om Svetlana
    • Om Heidis boble: forhistorien
  • K for Kreft
  • HEIDIS BOKHYLLE – (bokanmeldelser)
  • Bøker du kommer i julestemning av (A-Å)
  • Bak til jul og Advent (A-Å)
  • OPPSKRIFTER
    • DRIKKE og drinker (A-Å)
    • FROKOST (A – Å)
    • LUNSJ i pakke og på fat (A – Å)
    • SALATER OG SMÅRETTER
    • MIDDAGSBORD
    • GJÆRBAKST OG SØT GJÆRBAKST
    • KAKER OG DESSERTER (A-Å)
    • Utfordringen 2019: Baker Brun
    • Tema – Halloween og Allehelgensaften
  • Sommerprosjektet 2020
  • Odds hjørne: ØL
    • Øl fra Finland A-Å
    • Øl fra Irland
      • Øl fra Irland (A-Å)
      • Øl etter Bryggeri (Irland)
    • Øl fra Spania
      • Øl fra Spania: A-Å etter bryggeri
      • Øl til Jul – Alfabetisk A-Å
      • Øl etter Bryggeri (Spania)
    • Monty Pythons Holy Ale, Black Sheep, England
    • Øl fra Sverige
      • Arboga 5,6 Orginalet, Arboga, Sverige
      • Arboga Mørk Lager, Arboga, Sverige
      • Arboga Sterkøl, Arboga, Sverige
      • Arboga X-tra sterk, Arboga, Sverige
      • Bellman 6,0, Carlsberg, Sverige
      • Blågul, Carlsberg, Sverige
      • Brutal Brewing A Ship Full og IPA, Spendrup, Sverige
      • Bärnsten fra Jämtlands Bryggeri AB, Sverige
      • Fagerhult Export III, Kopparberg Bryggeri, Sverige
      • Dansk Fadøl, Kopparberg Bryggeri, Sverige
      • go’ IPA, Göteborgs Nya Bryggeri, Sverige
      • Hell, Jämtlands Bryggeri AB, Sverige
      • Midvinterblot, Sigtunas Brygghus, Sverige
      • Stockholm Fine Festival Beer fra Krönleins Bryggeri, Sverige
      • Three Hearts X-Strong fra Krönleins Bryggeri, Sverige
      • Winter Edition, Nils Oscar Company, Sverige
      • Falcon Export, Carlsberg, Sverige
      • Falcon Bayerskt, Carlsberg, Sverige
      • Eriksberg, Carlsberg, Sverige
      • Carnegie Porter, Carlsberg, Sverige
    • Øl fra USA
      • Avery Liliko’i Kepolo, Avery Brewing Company, USA
      • Brother Thelonious, North Coast Brewing Company, USA
      • Budweiser, Anheuser-Busch, USA
      • Clown Shoes American Monastic, Ipswich Ale Brewery, USA
      • Lager, Brooklyn Brewery, USA
      • Left Hand Fade to Black vol 1 Foreign Stout, Left Hand Brewing Company, USA
    • Trappistes Rochefort 8
    • Øl fra Norge
      • Bare Øl, Grans Bryggeri, Norge
      • Stabbursøl, Atna bryggeri, Norge
      • Raudøl, Hubertus Bryggeri, Norge
      • Bayerøl, Frydenlund, Norge
      • Gamle Erik, Austmann, Norge
      • Hafelløl, Hubertus Bryggeri, Norge
      • Lade Gaards Bryggeri Lys Hvete, Grans Bryggeri, Norge
      • London Porter, Haandbryggeriet, Norge
      • Lysholmer Spesial, E.C Dahls, Norge
      • Pale Ale, Frydenlund, Norge
      • Pale Ale, Haandbryggeriet, Norge
      • Pils fra Dahls, Norge
      • Pils, Fredrikstad bryggeri (Hansa Borg), Norge
    • Øl til rakfisk, Atna bryggeri, Norge
      • Hansa Bryggeri
        • Fatøl, Hansa Bryggeri, Norge
        • Pilsner, Hansa Bryggeri, Norge
        • Waldemars Pale Ale, Hansa Bryggeri, Norge
    • Anchor Steam Beer, Anchor Steam, USA
    • Øl fra Belgia
      • Angus Tripel, Corsendonk, Belgia
      • Brune fra Abbaye d’Hélécines i Belgia
      • Gordon Finest Gold fra Anthony Martin (Martin’s), Belgia
    • Øl fra Danmark
      • Black Ale, Thisted Bryghus, Danmark
      • Albani Bryggeriene
        • Giraf Beer fra Albani Bryggeriene, Danmark
        • Giraf Beer 10 fra Albani Bryggeriene, Danmark
        • Giraf 50 års jubilæum, Albani Bryggeriene, Danmark
        • HC Andersen Eventyr 2009, Albani Bryggeriene, Danmark
      • Bryggerigården
        • Mørk Hvede, Bryggerigården, Danmark
        • Sorte Nat, Bryggerigården, Danmark
      • Carlsberg
        • Carlsberg, Carlsberg, Danmark
        • Carlsberg Export, Carlsberg, Danmark
        • Elephant Beer Carlsberg, Danmark
        • Jacobsen Original Dark Lager, Carlsberg, Danmark
        • Kongens Bryg Mørkt Hvidtøl Carlsberg, Danmark
        • Master Brew, Carlsberg Danmark
        • Sort Guld, Carlsberg, Danmark
      • Fuglesang Bryggeriet
        • Black Bird, Fuglesang Bryggeriet S.C, Danmark
        • Early Bird, Fuglesang Bryggeriet S.C, Danmark
        • Hvid Bock, Fuglesang Bryggeriet S.C, Danmark
      • Gavnø Slottsbryggeri
        • Gavnø Pale Ale, Gavnø Slottsbryggeri , Danmark
        • Gavnø Stout, Gavnø Slottsbryggeri, Danmark
        • Gavnø Økologisk Ny Nordisk Gavnø Slottsbryggeri, Danmark
        • Fønix No 1, Brown Ale, Gavnø Slottsbryggeri, Danmark
    • Øl fra Frankrike
      • Desperados Tequila, Fischer Biere d’ Alsace, Frankrike
      • Gayant Biere du Demon, Les Brasseurs De Gayant, Frankrike
      • Grand Cru Especialidades 1897, Brasserie de Saint-Omer, Frankrike
      • Karlsquell Edel-Pils, Brasseries Champigneulles, Frankrike
      • Karlsquell Pils, Brasseries Champigneulles, Frankrike
      • Kronenbourg 1664, Brasseries Kronenbourg, Frankrike
    • Øl fra Storbritannia
      • Øl fra England
        • 100% British Barley, Carling Brewery, England
        • Brakspear Oxford Gold, Brakspear Brewing Company, England
        • Brakspear Triple, Brakspear Brewing Company, England
        • Chimera Dark Delight, Downton Brewery, England
        • Ghost Ship, Adnams Brewery, England
        • Golden Champion, Badger, England
        • Old Peculier, Theakston, England
        • Select Ale, Duchy Originales, England
        • Southwold Bitter, Adnams Brewery, England
        • St. Peter’s Winter Ale, St. Peter’s Brewery, England
        • Worthington’s Creamflow Draught Bitter, Coors Brewers, England

BRØD – ulike typer og former (A- Å)

For å komme videre til oppskriftene, trykk på linken ved siden av eller under bildet

Rugbrød med lin- og solsikkefrø Ingredienser: 1 pk Gjær 6 dl Vann (fingervarmt) 2 ts Salt 1 ½ ts Sukker 1 dl Linfrø 1 dl Solsikkefrø 3 dl Rugmel (fint) Ca. 12 dl Hvetemel Vann, solsikkefrø

Brød (A-Å)

Grovt brød med sirup etter oppskrift fra Baker Brun (side 20-21) Ingredienser: Fordeig: 500 g Sammalt rug, grovt 100 g Sammalt rug, fint 100 g Siktet rugmel 35 g Salt 1,2 l Vann (romtemperert) Hoveddeig: 1½ kg Hvetemel 1½ dl Sirup (mørk) 100 g Margarin 1 pk Gjær Smeltet smør og vann til pensling med sirup etter oppskrift fra Baker Brun (side 20-21) Ingredienser: Fordeig: 500 g Sammalt rug, grovt 100 g Sammalt rug, fint 100 g Siktet rugmel 35 g Salt 1,2 l Vann (romtemperert) Hoveddeig: 1½ kg Hvetemel 1½ dl Sirup (mørk) 100 g Margarin 1 pk Gjær Smeltet smør og vann til pensling

Grove brød (A-Å)

Hamburgerbrød (lyse) Ingredienser: 3 dl Melk ½ pk Gjær 3 ss Olje 450 g Hvetemel 1 ts Sukker ½ ts Salt Sesamfrø

Hamburger – pølsebrød (A_Å)

Rundstykker Ingredienser: Dag 1: 135 g Hvetemel 1 ½ dl Vann (kaldt) 1 g Gjær (fersk- som en ert) Dag 2: 1 kg Hvetemel 2 ss Olje (raps) 2 ts Salt 20 g Gjær 5 dl Vann

Horn og rundstykker (A-Å)

Hverdagsknekkebrød (grove) Ingredienser: 350 g Hvetemel 150 g Rug (grov) 2 ts Salt 3 ¼ dl Vann 50 g Surdeig 60 g Linfrø 60 g Sesamfrø 60 g Solsikkefrø 60 g Havregryn

Knekkebrød (A-Å)

Farmors myke loff Ingredienser 2 ½ dl Melk 2 ½ dl Vann ½ pk Gjær 750 g Hvetemel (ca. 13 dl) 3 ss Sukker 1 ½ ts Salt ½ dl Rapsolje 2 ss Smør (smeltet)

Lyse brød (A-Å)

Pizza paprika Ingredienser - Fyll & topping 1 bx Tomater (hermetiske) 2 fedd Hvitløk (finhakket) 1 ss Olivenolje Basilikum (blader) 2 Mozzarella (skivet) 1 ss Olivenolje 4 Paprikaer

Pizzabunner (A-Å)

Små middagsbrød på 1-2-3 Ingredienser 2 ½ dl Vann (lunket) 3 ss Olje (raps) 2 ss Sukker 2 ts Tørrgjær 1 Egg (sammenpisket) ½ ts Salt 1 ss Smør (mykt) ½ dl Melk 8 dl Hvetemel

Porsjonsbrød, middagsbrød (A-Å)

Grovt surdeigsbrød etter oppskrift fra Baker Brun med brunost Ingredienser: 600 g Hvetemel 200 g Sammalt hvete, grov 100 g Sammalt rug, grov 100 g Byggmel 20 g Salt (1 ss) 500 g Surdeig 6 ½ dl Lunkent vann Frø til pynt

Surdeig (oppskrifter A-Å)

Søk i bloggen

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 37 andre følgere

Arkiv

  • januar 2021 (15)
  • desember 2020 (34)
  • november 2020 (35)
  • oktober 2020 (30)
  • september 2020 (30)
  • august 2020 (32)
  • juli 2020 (29)
  • juni 2020 (30)
  • mai 2020 (31)
  • april 2020 (30)
  • mars 2020 (31)
  • februar 2020 (29)
  • januar 2020 (31)
  • desember 2019 (30)
  • november 2019 (30)
  • oktober 2019 (32)
  • september 2019 (30)
  • august 2019 (31)
  • juli 2019 (32)
  • juni 2019 (33)
  • mai 2019 (34)
  • april 2019 (32)
  • mars 2019 (43)
  • februar 2019 (28)

Kategorisky

Amerikansk Baker Brun Blogginnlegg brød Bøker dessert fisk forrett Fra Farmors kokebok Fra mormors kokebok Fredagskos frokost Gjærbakst Høst Italiensk mat Jul & Advent Kaker Kjeks Kjøttfri mandag lunsj Merkedager - Spesielle dager Middag Odds hjørne Oppskrift Sesongvare Sommerhuset tilbehør Utfordringen 2020 Utfordring for 2019 vegetar
Follow Heidis boble on WordPress.com
Blogg på WordPress.com.
Avbryt