Skip to content
Heidis boble logo

Heidis boble

Heidis boble – 100% meg

  • Hjem
  • Kontakt
  • Om Heidis boble
    • Om Heidi
      • K for Kreft
    • Om Odd
    • Om Svetlana
    • Sommerprosjektet 2020
    • Om Heidis boble: forhistorien
    • Heidisboble – 3 ÅR!
  • HEIDIS BOKHYLLE – (bokanmeldelser)
  • OPPSKRIFTER
    • DRIKKER – varme, kalde, alkoholfrie mm (A-Å)
    • FROKOST (A-Å)
    • LUNSJ i pakke og på fat (A-Å)
    • SALATER OG SMÅRETTER
    • MIDDAGSBORD
    • GJÆRBAKST OG SØT GJÆRBAKST
    • KAKER OG DESSERTER (A-Å)
    • FRUKT og GRØNT (oppskrift etter råvare A-Å)
    • HEIDISBOBLE TESTER …  
  • SELMA – et hundeliv
  • Heidis syrom (A-Å)
  • ODDS HJØRNE (Odds øl)

BRØD – ulike typer og former (A- Å)

For å komme videre til oppskriftene, trykk på linken ved siden av eller under bildet

Rugbrød med lin- og solsikkefrø Ingredienser: 1 pk Gjær 6 dl Vann (fingervarmt) 2 ts Salt 1 ½ ts Sukker 1 dl Linfrø 1 dl Solsikkefrø 3 dl Rugmel (fint) Ca. 12 dl Hvetemel Vann, solsikkefrø

Brød (A-Å)

Gode baguetter Ingredienser: Fordeig: 1250 g Hvetemel 9 dl Vann Tilsettes: 30 g Salt 15 g Gjær https://heidisboble.no/ @heidisboble

Baguetter (A-Å)

Focacica etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 10 dl Hvetemel 1 pk Tørrgjær 5 dl Vann (fingervarmt) ½ ts Salt 1 ts Sukker 2 ss Olivenolje Flaksalt, oliven, olivenolje

Focaccia (A-Å)

Grovt brød med sirup etter oppskrift fra Baker Brun (side 20-21) Ingredienser: Fordeig: 500 g Sammalt rug, grovt 100 g Sammalt rug, fint 100 g Siktet rugmel 35 g Salt 1,2 l Vann (romtemperert) Hoveddeig: 1½ kg Hvetemel 1½ dl Sirup (mørk) 100 g Margarin 1 pk Gjær Smeltet smør og vann til pensling med sirup etter oppskrift fra Baker Brun (side 20-21) Ingredienser: Fordeig: 500 g Sammalt rug, grovt 100 g Sammalt rug, fint 100 g Siktet rugmel 35 g Salt 1,2 l Vann (romtemperert) Hoveddeig: 1½ kg Hvetemel 1½ dl Sirup (mørk) 100 g Margarin 1 pk Gjær Smeltet smør og vann til pensling

Grove brød (A-Å)

Hamburgerbrød (lyse) Ingredienser: 3 dl Melk ½ pk Gjær 3 ss Olje 450 g Hvetemel 1 ts Sukker ½ ts Salt Sesamfrø

Hamburger – pølsebrød (A_Å)

Rundstykker Ingredienser: Dag 1: 135 g Hvetemel 1 ½ dl Vann (kaldt) 1 g Gjær (fersk- som en ert) Dag 2: 1 kg Hvetemel 2 ss Olje (raps) 2 ts Salt 20 g Gjær 5 dl Vann

Horn og rundstykker (A-Å)

Hverdagsknekkebrød (grove) Ingredienser: 350 g Hvetemel 150 g Rug (grov) 2 ts Salt 3 ¼ dl Vann 50 g Surdeig 60 g Linfrø 60 g Sesamfrø 60 g Solsikkefrø 60 g Havregryn

Knekkebrød (A-Å)

Kebablefser: 375 g Yoghurt (avrent) 375 g Hvetemel ½ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Lefser og flatbrød (A-Å)

Farmors myke loff Ingredienser 2 ½ dl Melk 2 ½ dl Vann ½ pk Gjær 750 g Hvetemel (ca. 13 dl) 3 ss Sukker 1 ½ ts Salt ½ dl Rapsolje 2 ss Smør (smeltet)

Lyse brød (A-Å)

Pizza paprika Ingredienser - Fyll & topping 1 bx Tomater (hermetiske) 2 fedd Hvitløk (finhakket) 1 ss Olivenolje Basilikum (blader) 2 Mozzarella (skivet) 1 ss Olivenolje 4 Paprikaer

Pizzabunner (A-Å)

Små middagsbrød på 1-2-3 Ingredienser 2 ½ dl Vann (lunket) 3 ss Olje (raps) 2 ss Sukker 2 ts Tørrgjær 1 Egg (sammenpisket) ½ ts Salt 1 ss Smør (mykt) ½ dl Melk 8 dl Hvetemel

Porsjonsbrød, middagsbrød (A-Å)

Grovt surdeigsbrød etter oppskrift fra Baker Brun med brunost Ingredienser: 600 g Hvetemel 200 g Sammalt hvete, grov 100 g Sammalt rug, grov 100 g Byggmel 20 g Salt (1 ss) 500 g Surdeig 6 ½ dl Lunkent vann Frø til pynt

Surdeig (oppskrifter A-Å)

Søk i bloggen

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 292 other subscribers.

Archives

  • Jan 2023 (17)
  • Dec 2022 (30)
  • Nov 2022 (28)
  • Oct 2022 (28)
  • Sep 2022 (28)
  • Aug 2022 (28)
  • Jul 2022 (28)
  • Jun 2022 (30)
  • May 2022 (30)
  • Apr 2022 (27)
  • Mar 2022 (31)
  • Feb 2022 (28)
  • Jan 2022 (32)
  • Dec 2021 (34)
  • Nov 2021 (29)
  • Oct 2021 (33)
  • Sep 2021 (32)
  • Aug 2021 (33)
  • Jul 2021 (32)
  • Jun 2021 (30)
  • May 2021 (29)
  • Apr 2021 (27)
  • Mar 2021 (30)
  • Feb 2021 (28)
  • Jan 2021 (31)
  • Dec 2020 (34)
  • Nov 2020 (35)
  • Oct 2020 (30)
  • Sep 2020 (30)
  • Aug 2020 (32)
  • Jul 2020 (29)
  • Jun 2020 (30)
  • May 2020 (31)
  • Apr 2020 (30)
  • Mar 2020 (31)
  • Feb 2020 (29)
  • Jan 2020 (31)
  • Dec 2019 (30)
  • Nov 2019 (30)
  • Oct 2019 (32)
  • Sep 2019 (30)
  • Aug 2019 (31)
  • Jul 2019 (32)
  • Jun 2019 (33)
  • May 2019 (34)
  • Apr 2019 (32)
  • Mar 2019 (43)
  • Feb 2019 (28)

Category Cloud

Asiatisk Baker Brun Blogginnlegg brød Bøker dessert fisk forrett Fra mormors kokebok Fredagskos frokost Frukt & Bær Gjærbakst grønnsaker Høst Italiensk mat Jul & Advent Kaker Kjeks kjøttfritt lunsj Merkedager - Spesielle dager Middag norsk tradisjonsmat Oppskrift Sesongvare Spania tilbehør Utfordringen 2020 vegetar
Follow Heidis boble on WordPress.com
Blog at WordPress.com.
  • Follow Following
    • Heidis boble
    • Join 40 other followers
    • Already have a WordPress.com account? Log in now.
    • Heidis boble
    • Customise
    • Follow Following
    • Sign up
    • Log in
    • Copy shortlink
    • Report this content
    • View post in Reader
    • Manage subscriptions
    • Collapse this bar
 

Loading Comments...