Dette er en enkel suppe å lage og den har en mild kremet tekstur. Ingredienser i suppa er både poteter, gulrot og ikke minst sjampinjonger. Sammen med et godt brød som for eksempel Brød med semulegryn, Kornbrød, eller lubne horn blir dette en flott middag eller lunsj. Suppa kan også serveres som en forrett, topp da gjerne med skivet, stekt sjampinjong og hakket persille.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min | Enkel |
Ingredienser:
3 ss | Olje eller smør |
10 | Sjampinjong (middels) |
2 | Poteter |
1 | Gulrot |
5 dl | Vann |
3 dl | Matfløte |
1 | Løk |
1 ss | Hakket persille (valgfritt) |
50 gr | Krutonger (valgfritt) |
Salt (pepper) |
Slik gjør du:
Skrell poteter, gulrot og løk, og – Skjær grønnsakene i små biter |
Smelt smøret i en kasserolle |
Tilsett løk, og – La den surre på middels varme i ca. 3 min, – Tilsette gulrot – Surr videre i 3 min, og – Tilsett poteter til slutt |
Tilsett vann og legg i laurbærblad, og – La den små koke i 10 min |
Ta ut laurbærblad, og kjør suppa med stavmikser til den er glatt |
Børst bort rusk, og – Gni sjampinjongene med et vått kjøkkenhåndkle – Skjær dem i små biter |
Stek sjampinjongene på tørr panne i 5 -7 min, – tilsett smør eller olje og stek dem i par min. til (Denne måten å tilberede det på gir mer aroma av soppen.) |
Tilsett sjampinjong og fløte, – Smak til med salt (og pepper) og – Kok suppen på svak varme i 5 min |
Server med krutonger og hakket dill, eller med godt brød til |
- For oppskrift på brød med semulegryn, Trykk her
- For oppskrift på Kornbrød (fra Baker Brun), Trykk her
- For oppskrift på Lubne horn, Trykk her

Fra Svetlanas krok