Sjampinjongsuppe

Dette er en enkel suppe å lage og den har en mild kremet tekstur. Ingredienser i suppa er både poteter, gulrot og ikke minst sjampinjonger. Sammen med et godt brød som for eksempel Brød med semulegrynKornbrød, eller lubne horn blir dette en flott middag eller lunsj. Suppa kan også serveres som en forrett, topp da gjerne med skivet, stekt sjampinjong og hakket persille.

I Sjampinjongsuppe med brødkrutonger Ingredienser: 3 ss Olje eller smør 10 Sjampinjong (middels) 2 Poteter 1 Gulrot 5 dl Vann 3 dl Matfløte 1 Løk 1 ss Hakket dill (valgfritt) 50 gr Krutonger (valgfritt) Salt (pepper)
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 30 min Enkel

Ingredienser:

3 ss Olje eller smør
10 Sjampinjong (middels)
2 Poteter
1 Gulrot
5 dl Vann
3 dl Matfløte
1 Løk
1 ss Hakket persille (valgfritt)
50 gr Krutonger (valgfritt)
  Salt (pepper)

Slik gjør du:

Skrell poteter, gulrot og løk, og
– Skjær grønnsakene i små biter
Smelt smøret i en kasserolle
Tilsett løk, og
– La den surre på middels varme i ca. 3 min,
– Tilsette gulrot
– Surr videre i 3 min, og
– Tilsett poteter til slutt
Tilsett vann og legg i laurbærblad, og
– La den små koke i 10 min
Ta ut laurbærblad, og kjør suppa med stavmikser til den er glatt
Børst bort rusk, og
– Gni sjampinjongene med et vått kjøkkenhåndkle
– Skjær dem i små biter
Stek sjampinjongene på tørr panne i 5 -7 min,
– tilsett smør eller olje og stek dem i par min. til
(Denne måten å tilberede det på  gir mer aroma av soppen.)
Tilsett sjampinjong og fløte,
– Smak til med salt (og pepper) og
– Kok suppen på svak varme i 5 min
Server med krutonger og hakket dill,
eller med godt brød til
Sjampinjongsuppe med brødkrutonger Ingredienser: 3 ss Olje eller smør 10 Sjampinjong (middels) 2 Poteter 1 Gulrot 5 dl Vann 3 dl Matfløte 1 Løk 1 ss Hakket dill (valgfritt) 50 gr Krutonger (valgfritt) Salt (pepper)

Fra Svetlanas krok

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s