Sjokoladeknuter – deilig søt gjærbakst fylt med sjokolade. Der er godt, det!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
15-20 | 3 timer | Middels/ Enkel |

Ingredienser:
6 dl | Melk |
1 pk | Gjær |
1 kg | Hvetemel |
150 g | Sukker |
3 ts | Flaksalt |
3 ts | Kardemomme |
1 | Egg |
150 g | Smør |

Fyll og topping:
200 g | Sjokolade (mørk) |
1 | egg |
Slik gjør du:
1 Varm melken, og – Hell 5 dl i en bakebolle – Smuldre i gjæra og – Rør til alt er blandet |
2 Tilsett mel, sukker, salt og kardemomme – Elt godt sammen (ca 3 min) – Tilsett resten av melken litt etter litt, og – Elt videre i ca. 5 min. Til deigen er blank og elastisk – Tilsett smøret litt etter litt, og Elt til smøret er godt blandet inn |
3 Dekk bakebollen med plastikk, og – La den heve i ca 60 min. |
4 Hell deigen ut på et lett melet bakebord, og – Slå luften ut av den – La den hvile i 20 min. |
5 Smelt sjokoladen over vannbad, og – La den avkjøle til romtemperatur |
6 Kjevle deigen ut til et avlangt rektangel Ca ½ cm tykk – Smør sjokoladen jevn utover deigen – Brett den ene langsiden ¾ inn – Brett så den andre delen så den dekker den første bretten Da er deigen flat og brettet i 3 |



7 sett ovnen på 225 grader – Legg bakepapir på stekeplater, |
8 Skjær 30 -40 skiver på tvers – Strekk bitene litt ut og – Tvinn dem 2 – 3 ganger – Slå knute på dem, og – Sett den på stekebrettet – Dekk knutene med en bakeduk, og – La dem hvile til dobbel størrelse |

7 Pensles med egg – Stekes midt i ovnen i 10 – 15 min. (225 grader) Til de er gylne |
8 avkjøles på rist |