Snøballkjeks

Skikkelig gode kjeks med ristende, hakkede mandler formet som små snøballer. Baker dem helst til jul – men de smaker godt hele året rundt.

Snøballkjeks Ingredienser: 225 g Smør 1 ¼ dl Sukker 2 ts Vaniljesukker 5 dl Hvetemel 2 ½ dl Mandler (hakkete og ristede)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2490 min.Enkel

Ingredienser:

225 gSmør
1 ¼ dlSukker
2 tsVaniljesukker
5 dlHvetemel
2 ½ dlMandler (hakkete og ristede)

Slik gjør du:

1 Visp smør sukker, og vaniljesukker til det er lyst og luftig
– Tilsett hvetemelet og
– Tilsett mandlene (hakket) til slutt
– Visp til alt er godt blandet
2 Pakk deigen inn i plast, og
– La den hvile i kjøleskapet i minst 30 min.
3 Sett ovnen på 160 grader, og
– Legg bakepapir på stekeplater
4 Rull deigen til baller på ca 3 (2 ½ – 3 ½) cm i diameter
– Sett ballene på stekebrettene
5 La dem steke i ca. 15- 20 min
Til kjeksene er faste men fremdeles hvite
6 La dem avkjøle på rist

Snøballkjeks Ingredienser: 225 g Smør 1 ¼ dl Sukker 2 ts Vaniljesukker 5 dl Hvetemel 2 ½ dl Mandler (hakkete og ristede)