Søt ingefær tofu med spinat

Jeg lager ikke ofte mat med tofu som ingrediens. Denne retten har tofu som hovedprotein. Bitene av tofuen legger jeg i en marinade med soyasaus, sukker og ingefær – så får den ligge der og trekke smak. Det er faktisk veldig godt. Denne gangen var jeg kanskje litt vel sparsom med spinaten, jeg brukte bare 200 g. Mengden med spinat kan både dobles og tredobles.

Søt ingefær tofu med spinat  Ingredienser  250 g	Tofu (fersk, avrent) 1 ss	Ingefær (most) 4 ss	Soyasaus 1 ss	Soyasaus (søt) 1 ss	Sukker (brunt) 200 g	Spinat 1 ss	Riseddik  ½ ts	Chili (tørket, flak) 	Ris
Søt ingefær tofu med spinat, smaker faktisk mye bedre enn det ser ut som
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
3 – 4 20 min. Enkel

Ingredienser:

250 g Tofu (fersk, avrent)
1 ss Ingefær (most)
4 ss Soyasaus
1 ss Soyasaus (søt)
1 ss Sukker (brunt)
200 – 600 g Spinat
1 ss Riseddik
½ ts Chili (tørket, flak)
  Ris

Slik gjør du:

1 Lag marinade:
Bland Soyasaus, sukker og ingefær
2 Skjær Tofuen i små biter
3 Ha tofubitene i marinaden
4 La dem ligge i 15-20 min.
5 Skyll og kok ris
6 Varm woken, og
– Tilsett 1 ss olje
– Tilsett ingefær
– Tilsett spinaten og rør rundt
– Tilsett litt vann og rør ril spinaten er myk
– Ha over på serveringsfat
7 Varm woken, og
– Tilsett 1 ss olje
– Tilsett Tofuen (ikke marinaden)
– Stek til tofuen er gylden (5-10 min)
8 Når tofen er «gylden» tilsett:
–  Riseddik
– Marinaden
– Spinaten
– Dryss over tørket chili
– Kok opp
9 Serveres rykende varm sammen med ris
Søt ingefær tofu med spinat Ingredienser 250 g Tofu (fersk, avrent) 1 ss Ingefær (most) 4 ss Soyasaus 1 ss Soyasaus (søt) 1 ss Sukker (brunt) 200 g Spinat 1 ss Riseddik ½ ts Chili (tørket, flak) Ris

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s