Jeg lager ikke ofte mat med tofu som ingrediens. Denne retten har tofu som hovedprotein. Bitene av tofuen legger jeg i en marinade med soyasaus, sukker og ingefær – så får den ligge der og trekke smak. Det er faktisk veldig godt. Denne gangen var jeg kanskje litt vel sparsom med spinaten, jeg brukte bare 200 g. Mengden med spinat kan både dobles og tredobles.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
3 – 4 | 20 min. | Enkel |
Ingredienser:
250 g | Tofu (fersk, avrent) |
1 ss | Ingefær (most) |
4 ss | Soyasaus |
1 ss | Soyasaus (søt) |
1 ss | Sukker (brunt) |
200 – 600 g | Spinat |
1 ss | Riseddik |
½ ts | Chili (tørket, flak) |
Ris |
Slik gjør du:
1 Lag marinade: Bland Soyasaus, sukker og ingefær |
2 Skjær Tofuen i små biter |
3 Ha tofubitene i marinaden |
4 La dem ligge i 15-20 min. |
5 Skyll og kok ris |
6 Varm woken, og – Tilsett 1 ss olje – Tilsett ingefær – Tilsett spinaten og rør rundt – Tilsett litt vann og rør ril spinaten er myk – Ha over på serveringsfat |
7 Varm woken, og – Tilsett 1 ss olje – Tilsett Tofuen (ikke marinaden) – Stek til tofuen er gylden (5-10 min) |
8 Når tofen er «gylden» tilsett: – Riseddik – Marinaden – Spinaten – Dryss over tørket chili – Kok opp |
9 Serveres rykende varm sammen med ris |
