Søtpotetsuppe med ristede gresskarkjerner

Søtpotetsuppe er skikkelig godt til middag eller som lunsj. Ristede gresskarkjerner og Fetaostkrem er utmerket som tilbehør, sammen med for eksempel små middagsbrød på 1-2-3, som du lager på 30 minutter- Vel bekomme.

Søtpotetsuppe med ristede gresskarkjerner Ingredienser: 1 ts Olje (raps) 1 ts Smør 1 Løk (Hakket) 1 Gulrot (i biter) 4 cm Ingefær (hakket) 1 fedd Hvitløk (hakket) 1/4 Chiliflak 500 g Søtpotet 10 dl Grønnsakkraft, eller Vann og 2 buljongterninger 1 dl Fløte Salt, pepper Ristede gresskarkjerner
Søtpotetsuppe med ristede gresskarkjerner klar til servering!

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 20 min Enkel

Ingredienser

1 ts Olje (raps)
1 ts Smør
1 Løk (Hakket)
1 Gulrot (i biter)
4 cm Ingefær (hakket)
1 fedd Hvitløk (hakket)
1/4 Chiliflak
500 g Søtpotet
10 dl Grønnsakkraft, eller
Vann og 2 buljongterninger
1 dl Fløte (valgfritt)
  Salt, pepper
  Ristede gresskarkjerner

Tips! Du kan bytte ut fløten med en Fetaostkrem, for oppskrift TRYKK HER

Søtpotetsuppe med ristede gresskarkjerner Ingredienser: 1 ts Olje (raps) 1 ts Smør 1 Løk (Hakket) 1 Gulrot (i biter) 4 cm Ingefær (hakket) 1 fedd Hvitløk (hakket) 1/4 Chiliflak 500 g Søtpotet 10 dl Grønnsakkraft, eller Vann og 2 buljongterninger 1 dl Fløte Salt, pepper Ristede gresskarkjerner
Søtpotetsuppe med fetaostkrem og ristede gresskarkjerner sammen med små middagsbrød på 1-2-3

Slik gjør du:

1. Rens løk, gulrot, hvitløk og ingefær
– Skrell søtpoteten
– Skjær søtpotet og gulrot i biter
– Hakk løk, ingefær og hvitløk
2. Ha smør og olje i en kasserolle,
– Tilsett løken og gulroten, og
– La det surre på middels varme til de er myke
3. Tilsett Hvitløk, Ingefær, Chili, og
– La det surre videre i 2-3 min.
4. Tilsett søtpoteter, og
– Tilsett kraften eller vann og buljong
– Skru opp temperaturen, og kok opp
– Skru ned temperaturen, og
– La det småkoke under lokk til poteten er myk
(ca. 15 min.)
5. Rist gresskarkjerner på en tørr panne
6. Ta suppa av varmen, og
– Kjør den i en blender eller en stavmikser
Til den er glatt og fin
– Gi et oppkok, og
– Smak til med salt og pepper
7. Server med:
– Ristede gresskarkjerner
– Litt fløte eller en fetaostkrem
– Eventuelt sammen med små middagsbrød på 1-2-3

Anbefalt tilbehør:

Søtpotetsuppe med ristede gresskarkjerner Ingredienser: 1 ts Olje (raps) 1 ts Smør 1 Løk (Hakket) 1 Gulrot (i biter) 4 cm Ingefær (hakket) 1 fedd Hvitløk (hakket) 1/4 Chiliflak 500 g Søtpotet 10 dl Grønnsakkraft, eller Vann og 2 buljongterninger 1 dl Fløte Salt, pepper Ristede gresskarkjerner
Søtpotetsuppe med fløte og ristede gresskarkjerner sammen med små middagsbrød på 1-2-3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s