Puttanesca er utrolig smaksrik saus, som du lager i en fei. Den inneholder kanskje litt uvante ingredienser for oss nordmenn, men den er absolutt verdt å prøve. Du kan bruke vanlig ferdig kjøpt spagetti til sausen. For en ekstra spiss kan du lage spagettien selv. For oppskrift på Pasta TRYKK HER.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
4 | 20 – 30 min | Enkel |
Ingredienser:
4 ss | Olivensolje |
1 | Løk (rød) |
2 fedd | Hvitløk |
1 | Chili (rød) |
6 | Ansjosfileter |
1 bx | Tomater (hermetiske) |
1 ss | Kapers |
100 g | Oliven (svarte) |
400-500 g | Spagetti |
Parmesan |
TIPS! Denne sausen inneholder ansjos, noe som gir sausen en utrolig god, salt smak – men Hvis du vil ha et helt vegetarisk alternativ, kan du tilsette ca. 1 ss grønnsaksfond i stede for ansjosen.
Slik gjør du:
1 Del chilien i to og fjern frøene |
2 Hakk løken, hvitløk, chili, ansjos og kapers |
3 Ha olivenolje i en kasserolle |
4 Tilsett løk og strø over ¼ ts salt |
5 La løken surre til den er blank og myk |
6 Ha i hvitløk og chili, la surre i 1 min. |
7 Tilsett ansjos |
8 La det surre til alt er blandet |
9 Tilsett tomaten og kapers |
10 Demp varmen og la det småkoke under lokk |
11 Smak til med salt og pepper |
12 Kok pastaen og renn av |
13 Tilsett 1 ss pastavann, hakket basilikum og oliven |
14 Ha pastaen i sausen, – Tilsett parmesan, og – Fordel godt |
15 Serveres rykende varm, gjerne med foccacia til |
Tilbehør (anbefalt):
