Spagetti alla Puttanesca

Puttanesca er utrolig smaksrik saus, som du lager i en fei. Den inneholder kanskje litt uvante ingredienser for oss nordmenn, men den er absolutt verdt å prøve. Du kan bruke vanlig ferdig kjøpt spagetti til sausen. For en ekstra spiss kan du lage spagettien selv. For oppskrift på Pasta TRYKK HER.

Spagetti alla Puttanesca 4 ss Olivensolje 1 Løk (rød) 2 fedd Hvitløk 1 Chili (rød) 6 Ansjosfileter 1 bx Tomater (hermetiske) 1 ss Kapers 100 g Oliven (svarte) 400-500 g Spagetti
Spagetti alla Puttanesca
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
4   20 – 30 min Enkel

Ingredienser:

4 ss Olivensolje
1 Løk (rød)
2 fedd Hvitløk
1 Chili (rød)
6 Ansjosfileter
1 bx Tomater (hermetiske)
1 ss Kapers
100 g Oliven (svarte)
400-500 g Spagetti
Parmesan

TIPS! Denne sausen inneholder ansjos, noe som gir sausen en utrolig god, salt smak – men Hvis du vil ha et helt vegetarisk alternativ, kan du tilsette ca. 1 ss grønnsaksfond i stede for ansjosen.

Slik gjør du:

1 Del chilien i to og fjern frøene
2 Hakk løken, hvitløk, chili, ansjos og kapers
3 Ha olivenolje i en kasserolle
4 Tilsett løk og strø over ¼ ts salt
5 La løken surre til den er blank og myk
6 Ha i hvitløk og chili, la surre i 1 min.
7 Tilsett ansjos
8 La det surre til alt er blandet
9 Tilsett tomaten og kapers
10 Demp varmen og la det småkoke under lokk
11 Smak til med salt og pepper
12 Kok pastaen og renn av
13 Tilsett 1 ss pastavann, hakket basilikum og oliven
14 Ha pastaen i sausen,
– Tilsett parmesan, og
– Fordel godt
15 Serveres rykende varm, gjerne med foccacia til

Tilbehør (anbefalt):

Spagetti alla Puttanesca 4 ss Olivensolje 1 Løk (rød) 2 fedd Hvitløk 1 Chili (rød) 6 Ansjosfileter 1 bx Tomater (hermetiske) 1 ss Kapers 100 g Oliven (svarte) 400-500 g Spagetti
Spagetti alla Puttanesca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s