Spagetti kan man variere i det uendelige. Her er en versjon med tomatsaus og ost.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 3-4 | 40 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 1 ss | Olje |
| 1 ss | Smør |
| ½ | Løk (liten) |
| 1 | Gulrot (liten) |
| 1 stilk | Stangselleri |
| ¼ | Purre |
| 2 fedd | Hvitløk |
| ¼ | Chili (rød, uten frø) |
| 6 | Tomat (flodde) |
| 3 dl | Grønsakskraft (buljong) |
| ¼ | Purreløk |
| ½ | Paprika |
| 1 ss | Persille (hakket) |
| 1 ts | Paprikapulver |
| ¼ ts | Sukker |
| 100 g | Hvitost (revet) |
| 300-400 g | Spagetti |
| Salt, pepper | |
| Basilikum (hakket) |
Slik gjør du:
| 1 Hakk løk, gulrot, selleri, persille, hvitløk og chili og purre |
| 2 Ha litt olje i ei middels varm stekepanne, Tilsett løken, dryss over litt salt og stek til løken er myk |
| 3 Tilsett gulrot og selleri – Fortsett stekingen i ca 1-2 min. (middels varme) |
| 4 Tilsett hvitløk, chili, paprika og purre |
| 5 Flå tomatene, – Hakk dem, og – Tilsettes grønnsakene sammen med sukker og kraft |
| 6 Tilsett paprika og purre, og – La sausen småkoke videre Til væsken er kokt ut |
| 7 Kok vann (saltet), og – Kok spagettien som du liker den |
| 8 Når væsken er kokt ut Rør inn 2 ss pastavann, og Tilsett 100 g revet ost |
| 9 Smak til med salt, pepper paprikapulver |
| 10 Bland sammen pasta, ost og saus – Toppes med basilikum |
| 11 Serveres rykende varm, – Gjerne med Baguette til |


