Spinat- og Ricottaterte med tomater

Spinat- og Ricottaterte med tomater, er utrolig godt. Når vi spiser den til middag har vi salat til, og av og til brød. Terta er også flott som en forrett, og da kan du velge om du lager en stor terte eller små individuelle pakker.

Spinat- og Ricottaterte med tomater Ingredienser: 300 g Butterdeigplater (dypfryste) 2 Tomater (tynne skiver) 1 pk Spinat 2 ss Smør 250 g Ricotta(ost) 100 g Hvit ost (revet) 3 ss Parmesan 10 blad Basilikum 1 Egg (sammenvispet) Salt, pepper 1 Eggeplomme 2 ss Parmesan (til strø)
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
                           4 45 min Enkel

Ingredienser:

300 g Butterdeigplater (dypfryste)
2 Tomater (tynne skiver)
1 pk Spinat
2 ss Smør
250 g Ricotta(ost)
100 g Hvit ost (revet)
3 ss Parmesan
10 blad Basilikum
1 Egg (sammenvispet)
  Salt, pepper
1 Eggeplomme
2 ss Parmesan (til strø)
Spinat- og Ricottaterte med tomater Ingredienser: 300 g Butterdeigplater (dypfryste) 2 Tomater (tynne skiver) 1 pk Spinat 2 ss Smør 250 g Ricotta(ost) 100 g Hvit ost (revet) 3 ss Parmesan 10 blad Basilikum 1 Egg (sammenvispet) Salt, pepper 1 Eggeplomme 2 ss Parmesan (til strø)

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 220 grader
2 Legg de tinte butterdeigpaleten over hverandre, og
– Kjevle til et flak (ca. 25 x 30 cm)
– Legg det på en bakepapirkledd stekeplate, og
– Prikk den godt
3 Skjær et kryss i tomatene, og
– Ha dem i kokende vann til skallet «krøller» seg
– Trekk av skallet, og
– Skjær dem i tynne skiver, eller små biter
4 Ha smør i en middels varm panne,
– Tilsett spinaten,
– La den steke til den har krympet,
Rør mens den steker
– Dryss over litt salt og pepper
5 Ha ricotta, hvitost og 2 ss parmesanost i en bolle,
– Hakk basilikumet og
– Ha den i osteblandingen
– Visp sammen egget, og tilsett
(Spar litt til pensling)
– Tilsett tomater og spinat
– Bland lett sammen, og
– Smak til med salt og pepper
6 Fordel oste- og spinatblandingen på halve butterdeigen,
(la det være åpent ca. 1 cm fra kantene),
– Smør kantene med egg,
– Brett den tomme delen over fyllet,
– Lukk kantene (trykk dem eventuelt sammen)
– Pensle godt med eggeplommen, og
– Strø parmesan over
7 Stekes midt i ovnen i 20-30 min.,
Til butterdeigen er hevet, gylden og sprø
8 Skjæres i biter, og serveres varm,
– Gjerne sammen med en grønn salat
Spinat- og Ricottaterte med tomater Ingredienser: 300 g Butterdeigplater (dypfryste) 2 Tomater (tynne skiver) 1 pk Spinat 2 ss Smør 250 g Ricotta(ost) 100 g Hvit ost (revet) 3 ss Parmesan 10 blad Basilikum 1 Egg (sammenvispet) Salt, pepper 1 Eggeplomme 2 ss Parmesan (til strø)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s