Suppe med tomater, chipotle og kål

 

Dette er en smaksrik, god og varmende suppe, som passer utmerket til kalde vinterdager.

Suppe med tomater, chipotle og (spiss)kål Ingredienser ½ hode Spisskål (ca 500g) 1 Løk (hakket) 2-3 fedd Hvitløk 2 ss Tomatpuré ½ pakke Grønnsaksblanding 3-4 Chiliflak 1 fl Alkoholfritt øl (.33 cl) 8 dl Vann 1 bx Tomater (hakkete c 400 g) 2 Chipotlechilier 2 terninger Grønnsaksbuljong 1 ss Honning 1 bx Kikerter (ca 400 g) Olivenolje, salt. pepper Tips! Spisskålen kan byttes ut med et kålhode, men da trenger det litt lengre tid i ovnen. Blomkålsblandingen kan byttes ut med ½ blomkålhode, skjær opp i små buketter Tilbehør: Revet parmesan https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
425-30 minEnkel

Suppe med tomater, chipotle og (spiss)kål Ingredienser ½ hode Spisskål (ca 500g) 1 Løk (hakket) 2-3 fedd Hvitløk 2 ss Tomatpuré ½ pakke Grønnsaksblanding 3-4 Chiliflak 1 fl Alkoholfritt øl (.33 cl) 8 dl Vann 1 bx Tomater (hakkete c 400 g) 2 Chipotlechilier 2 terninger Grønnsaksbuljong 1 ss Honning 1 bx Kikerter (ca 400 g) Olivenolje, salt. pepper Tips! Spisskålen kan byttes ut med et kålhode, men da trenger det litt lengre tid i ovnen. Blomkålsblandingen kan byttes ut med ½ blomkålhode, skjær opp i små buketter Tilbehør: Revet parmesan https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

½ hodeSpisskål (ca 500g)
1Løk (hakket)
2-3 feddHvitløk
2 ssTomatpuré
½ pakkeGrønnsaksblanding
3-4Chiliflak
1 flAlkoholfritt øl (.33 cl)
8 dlVann
1 bxTomater (hakkete c 400 g)
2Chipotlechilier
2 terningerGrønnsaksbuljong
1 ssHonning
1 bxKikerter (ca 400 g)
 Olivenolje, salt. pepper

Tips! Spisskålen kan byttes ut med et kålhode, men da trenger det litt lengre tid i ovnen.

Tips! Blomkålsblandingen kan byttes ut med ½ blomkålhode, skjær opp i små buketter

Tilbehør:

 Revet parmesan

Suppe med tomater, chipotle og (spiss)kål Ingredienser ½ hode Spisskål (ca 500g) 1 Løk (hakket) 2-3 fedd Hvitløk 2 ss Tomatpuré ½ pakke Grønnsaksblanding 3-4 Chiliflak 1 fl Alkoholfritt øl (.33 cl) 8 dl Vann 1 bx Tomater (hakkete c 400 g) 2 Chipotlechilier 2 terninger Grønnsaksbuljong 1 ss Honning 1 bx Kikerter (ca 400 g) Olivenolje, salt. pepper Tips! Hvis du øsnker en enda mer mettende suppe kok ca 125-150 g makaroni al dente og tilsett suppa til slutt Tips! Spisskålen kan byttes ut med et kålhode, men da trenger det litt lengre tid i ovnen. Blomkålsblandingen kan byttes ut med ½ blomkålhode, skjær opp i små buketter Tilbehør: Revet parmesan https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tips! Hvis du ønsker en enda mer mettende suppe; kok 125-150 g makaroni og kok dem al dente. Hell av vannet, og tilsett den ferdige suppa rett før servering

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader varmluft
– Legg bakepapir på en stekeplate
2 Skjær vekk stilken på kålen
– Skjær kålen i ca 2 cm strimler
– Legg kålen på en stekeplate
– Drypp over litt olje og
– Sett den i stekeovenen
– La den stek i ca 15- 20 min
3 Skrell løk og hvitløk, og
– Hakk dem
– Skjær eventuelt blomkålen i buketter
4 Ha 1-2 ss olje i en tykkbunnet kasserolle
– Ha i løk og
– La den surre til den er nesten myk og blank
– Tilsett tomatpurré, chiliflak og hvitløk
– La det surre videre i ca 1-2 min
5 Hell over øllet og
– La det småkoke i 2-3 min.
6 Tilsett vann, tomat, chipotle, og bujongterningene
Hvis du bruker blomkål tilsett bukettene nå
– Kok opp, og
– La det småkoke under lokk i ca 10 min.
7 Skyll kikertene godt under kaldt vann
– Rasp parmesan
8 Ta kålen ut av stekeovnen
Den skal nå ha litt brune ender;
noen biter brune og sprø og noen er bleke og myke
9 Tilsett grønnsaksblandingen til suppen
– Gi det hele et oppkok
– Tilsett kikerter og omtrent ¾ av kålen
– Rør rundt
10 Server suppa toppet med resten av kålen og revet parmesan

Suppe med tomater, chipotle og (spiss)kål Ingredienser ½ hode Spisskål (ca 500g) 1 Løk (hakket) 2-3 fedd Hvitløk 2 ss Tomatpuré ½ pakke Grønnsaksblanding 3-4 Chiliflak 1 fl Alkoholfritt øl (.33 cl) 8 dl Vann 1 bx Tomater (hakkete c 400 g) 2 Chipotlechilier 2 terninger Grønnsaksbuljong 1 ss Honning 1 bx Kikerter (ca 400 g) Olivenolje, salt. pepper Tips! Spisskålen kan byttes ut med et kålhode, men da trenger det litt lengre tid i ovnen. Blomkålsblandingen kan byttes ut med ½ blomkålhode, skjær opp i små buketter Tilbehør: Revet parmesan https://heidisboble.no/ @heidisboble