Sushisalat

Sushisalat med marinert laks og scampi er en skikkelig favoritt. Hos oss startet denne retten som restemat, men etterhvert har vi blitt så glde i denne retten at vi ofte lager den fra scratch.

Sushisalat Ingredienser: 300 g Sushi-ris ½ dl Sushi- eddik 1 ts Sukker 300 g Laksefilet (salma) (400 g uten scampi) 200 g Scampi 1-2 Mango 3 Avokado 5 Vårløk 100 g Edamame bønner ½ Agurk 1 Gulrot Marinade: 4 ss Soyasaus 2 ss Sesamolje 2 ss Sesamfrø 1 ts Chilisaus https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-4 30 min.Enkel

Ingredienser:

300 gSushi-ris
1/2 dlSushi -eddik
1 tsSukker
300 gLaksefilet (salma)
200 gScampi
1 pkCrabsticks
1-2Mango
3Avokado
5Vårløk
100 gEdamame (soya) bønner
½Agurk
1Gulrot

Marinade:

4 ssSoyasaus
2 ssSesamolje
2 ssSesamfrø
1 tsChilisaus (valgfri)

Tips! Du kan også bruke det du har av rester fra sushi og/eller sushibowl-middagen. Men da bør fisken varmebeghandles.

Slik gjør du:

1 Kok risen etter anvisning på pakken
2 Tin bønnene
– Skjær opp avokado, mango agurk, og vårløk
– Skrell og vask gulroten
– Skjær den i strimler

3 Lag marinade:
– Bland sammen:
Soyasaus sesamolje Sesamfrø Chilisaus
4 Skjær laksen i terninger
– Vend laksebitene og scampien inn i marinaden
5 Når risen er ferdig kokt:
– Bland inn 1/2 dl eddik og 1 ts sukker
Rør godt, så det fordeles jevnt
6 Valgfritt:
Stek laksen i ca 30 sek på varm panne,
mens du flyter den rundt så det kommer varme til ale sider
6 Bland sammen alle ingrediensene som en salat
7 Server gjerne soyasaus, ingefær og wasabi til
Sushisalat Ingredienser: 300 g Sushi-ris ½ dl Sushi- eddik 1 ts Sukker 300 g Laksefilet (salma) (400 g uten scampi) 200 g Scampi 1-2 Mango 3 Avokado 5 Vårløk 100 g Edamame bønner ½ Agurk 1 Gulrot Marinade: 4 ss Soyasaus 2 ss Sesamolje 2 ss Sesamfrø 1 ts Chilisaus https://heidisboble.no/ @heidisboble