Svin- og eplepai

Svin- og eplepai er en god middagspai. JServer der gjerne med potetmos

Svin- og eplepai Ingredienser 2 ss Olje (oliven) 1 Løk 1 Gulrot 1 stilk Selleri 1 Fennikel (i biter) 1 Eple (i biter) 1½ ts Timian (hakket) 400 g Kjøttdeig 1 dl Eplejuice 4 dl Kyllingkraft (eller -buljong) 5 ss Persille (hakket) 4 ts Hvetemel 1 ½ - 2 ss Eddik (eple eller rødvin) 1 knivsodd Muskatnøtt (revet) Salt, pepper 2-3 plater Butterdeig (frosne) 1 Egg (sammenvispet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
475 minEnkel

Ingredienser:

2 ssOlje (oliven)
1Løk
1Gulrot
1 stilkSelleri
1Fennikel (i biter)
1Eple (i biter)
1½ tsTimian (hakket)
400 gKjøttdeig
1 dlEplejuice
4 dlKyllingkraft (eller -buljong)
5 ssPersille (hakket)
4 tsHvetemel
1 ½ – 2 ssEddik (eple eller rødvin)
1 knivsoddMuskatnøtt (revet)
 Salt, pepper
2-3 platerButterdeig (frosne)
1Egg (sammenvispet)

Svin- og eplepai Ingredienser 2 ss Olje (oliven) 1 Løk 1 Gulrot 1 stilk Selleri 1 Fennikel (i biter) 1 Eple (i biter) 1½ ts Timian (hakket) 400 g Kjøttdeig 1 dl Eplejuice 4 dl Kyllingkraft (eller -buljong) 5 ss Persille (hakket) 4 ts Hvetemel 1 ½ - 2 ss Eddik (eple eller rødvin) 1 knivsodd Muskatnøtt (revet) Salt, pepper 2-3 plater Butterdeig (frosne) 1 Egg (sammenvispet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Rens løken og hakk den
Ca 2-3 cm
– Skrell gulrot og
– Hakk gulrot og selleri –
Fjern kjernehuset fra eple, og
– Skjær det i biter
Ca 2-3 cm
– Hakk løk, gulrot og selleri
– Rens fennikelen, og
– Skjær den i biter
2 Sett ovnen på 190 grader
– Ta frem buttdeigplatene, og
– La dem ligge i romtemperatur i 10 min.
– Smør en pai eller suffleform, eller 6 individuelle former
3 Varm oljen i en stekepanne på middels varme
– Ha i løken, og
– La de surre til den er blitt blank og myk
Ca 5 min Rør av og til
– Tilsett fennikel, gulrot og selleri, og
– La det surre videre til alt er blitt mykt
Ca 5 min. Rør av og til
4 Tilsett kjøttdeigen og
– Knus den med stekespaden, og
– La den surre sammen med resten
I noen minutter
Rør av og til
– Tilsett salt, pepper og timian
– Strø over hvetemelet – Rør godt, og
-La det steke videre i 1-2 min
– Hell over eplejuice og kraft/buljong
– Rør heletiden til det har tyknet, og
– La det koke i 1-2 min
– Tilsett eplebitene, og
– La dem surre med til de begynner å bli myke
Ca 1-2 min.
Rør av og til
– Rør inn eddik, persille og muskat
5 Hell alt over i formen(e)
6 Legg buttdeigsplatene tett i tett, og
– Kjevle dem lett sammen over sprekken(e)
– Skjær ut en runding som passer til formen
– Legg den over formen,
– Pensle med sammenvispet egg
7 Stekes til butterdeigen har hevet, og
Blitt gylden
Ca 20-25 min
8 Serveres med potetmos og eventuelt en blandet grønn salat