Dette svinet egner seg både som sandwich eller i wraps. Skikkelig smakfullt og godt

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | ca. 5 timer | Middels/enkel |
Ingredienser:
400 – 600 g | Svinekjøtt (i biter) |
1 | Løk (hakket) |
1 | Gulrot (hakket) |
1 stilk | Selleri (hakket) |
¼ | Purre (gjerne den grønne biten) |
2 ½ dl | Vann |
1 ss | Eddik (eplcider) |
3 ss | Ketchup |
1 dl | vann |
2 ts | Sirup (mørk) |
2 ts | Brunt sukker |
½ ts | sennepspulver |
1 ts | Paprikapulver (helst røkt) |
2 dråper | Worcestershire sauce |
2 dråper | Tabasco |
Salt og pepper |
Slik gjør du:
1 Skjær svinekjøttet i biter – Rens gulrot og løk – Vask selleri og purre – Hakk purre, gulrot, løk og selleri |
2 Brun kjøttet i en varm stekepanne – Ha det over i en kasserolle – Slå ned temperaturen litt, – Ha i løk og la det surre i noen minutter – Tilsett purre, gulrot og selleri, og – La det surre til alt er blitt mykt – Ha det i kasserollen sammen med kjøttet – Kok ut pannen med 2 ½ dl vann – Ha vannet over kjøtt og grønnsaker |
3 Tilsett eddik, ketchup, sirup, sukker, sennepspulver, paprikapulver, worcestershire saus og tabasco – Kok opp, – Så ned varmen, og – La det trekke i 4-6 timer til et er blitt skikkelig mørt (så det kan trekkes fra hverandre) men ikke gjør det |
4 Sett stekeovnen på 180 – Legg kjøttet i en ildfast form og – Stek det i 15-20 min. – Kok inn sausen i mens, og – Smakt eventuelt til med salt og pepper |

Skikkelig godt som sandwich – Da trenger du: