Tagliatelle med kantareller og bacon

Tagliatelle i en kremsaus med kantareller og bacon – er det egentlig noe som er bedre?

Tagliatelle med kantareller og bacon Ingredienser: 400 g Tagliatelle 150 g Bacon 1 fedd Hvitløk (hakket) ½ Løk (fin hakket) 200 g Kantareller ½ dl Vann 1 Buljongterning (grønnsak) 2 dl Fløte 20 g Parmesan ½ - 1 ss Persille (tørket) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
420 minEnkel

Ingredienser:

400 gTagliatelle
150 gBacon
1 feddHvitløk (hakket)
½Løk (fin hakket)
200 gKantareller
½ dlVann
1Buljongterning (grønnsak)
2 dlFløte
20 gParmesan
½ – 1 ssPersille (tørket)
 Salt og pepper

Kantarellblingser / Smørbrød med kantareller / toast med kantarellstuing Ingredienser 300 g Kantareller 2 ss Smør 1 Løk 1 ts Timian (Tørket) ½ ts Pepper (svart) 2 dl Fløte 4 skiver Formloff (for oppskrift - trykk HER) 2 ss Parmesan (revet) 2 ss Persille (hakket) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Rens soppen, og
– Skjær del den om nødvendig i mindre biter
– Skrell og hakk løk og hvitløk
– Hakk persillen
– Rasp parmesan
– Kok ½ dl vann og løs opp buljongen
– Skjær bacon i terninger
2 Varm en stekepanne
– Tilsett baconet, og
– Stek det på middels varme til det er sprøtt
– Ta baconet ut av stekepannen
– Sett stekepanna tilbake på varmen
3 Ha i kantareller i stekepannen
– La det steke til vannet er fordampet
– Tilsett løk og hvitløk og
– La det surre med i 2-3 min
Til løken er blitt myk og blank
– Tilsett buljongen, og persillen
–  La alt koke noen minutter, før du
– Tilsetter fløten og parmesanen
– La sausen koke inn litt
– Tilsett baconet
– Smak til med salt og pepper
4 Imens:  
Kok opp vann
– Ha i salt
– Kok pastaen etter anvising på pakken eller slik du liker den best
5 Hell av pastavannet,
– Ha pastaen i sausen
– Arbeid den med 2 gafler så all pastaen er dekt med saus
6 Strø eventuelt over litt fersk hakket persille og litt parmesan
– Serveres umiddelbart

Tagliatelle med kantareller og bacon Ingredienser: 400 g Tagliatelle 150 g Bacon 1 fedd Hvitløk (hakket) ½ Løk (fin hakket) 200 g Kantareller ½ dl Vann 1 Buljongterning (grønnsak) 2 dl Fløte 20 g Parmesan ½ - 1 ss Persille (tørket) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble