Tagliatelle i en kremsaus med kantareller og bacon – er det egentlig noe som er bedre?

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 20 min | Enkel |
Ingredienser:
400 g | Tagliatelle |
150 g | Bacon |
1 fedd | Hvitløk (hakket) |
½ | Løk (fin hakket) |
200 g | Kantareller |
½ dl | Vann |
1 | Buljongterning (grønnsak) |
2 dl | Fløte |
20 g | Parmesan |
½ – 1 ss | Persille (tørket) |
Salt og pepper |

Slik gjør du:
1 Rens soppen, og – Skjær del den om nødvendig i mindre biter – Skrell og hakk løk og hvitløk – Hakk persillen – Rasp parmesan – Kok ½ dl vann og løs opp buljongen – Skjær bacon i terninger |
2 Varm en stekepanne – Tilsett baconet, og – Stek det på middels varme til det er sprøtt – Ta baconet ut av stekepannen – Sett stekepanna tilbake på varmen |
3 Ha i kantareller i stekepannen – La det steke til vannet er fordampet – Tilsett løk og hvitløk og – La det surre med i 2-3 min Til løken er blitt myk og blank – Tilsett buljongen, og persillen – La alt koke noen minutter, før du – Tilsetter fløten og parmesanen – La sausen koke inn litt – Tilsett baconet – Smak til med salt og pepper |
4 Imens: Kok opp vann – Ha i salt – Kok pastaen etter anvising på pakken eller slik du liker den best |
5 Hell av pastavannet, – Ha pastaen i sausen – Arbeid den med 2 gafler så all pastaen er dekt med saus |
6 Strø eventuelt over litt fersk hakket persille og litt parmesan – Serveres umiddelbart |
