Texmex inspirert bønnegryte er skikkelig godt. Det er utrolig enkelt å lage, men trenger litt tid til å koke.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4-6 | 60-75 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 2 ss | Olje (nøytral) |
| 1 | Løk |
| 1 | Gulrot |
| 1 stilk | Selleri |
| 3 fedd | Hvitløk |
| 1 | Stjerneanis |
| 1 | Kanelstang |
| 1 ss | Paprikapulver |
| ½ ts | Chipotlepulver |
| 2 ts | Koriander |
| 1 ts | Spisskummen |
| 2 dl | Rødvin |
| 1 bx | Tomater (hemetiske) |
| 2 dl | Vann |
| Ca. 400 g | Kidneybønner (hermetiske eller kokte) |
| 1 ss | Kakaopulver |
| 2 | Maiskolber |
| 1 | Paprika |
| 1 ss | Hakkete urter |
| Salt og pepper |
Tips! Jeg bruker å legge i vann, å koke en stor pakke med bønner om gangen, så fryser jeg det jeg ikke bruker. Neste gang jeg trenger bønner tar jeg dem opp fra fryseren.
Slik gjør du:
| 1 Finhakk løk, hvitløk, gulrot og sellerien |
| 2 Varm oljen i en middels varm stekepanne, og – Ha i løken og 1 ts salt – La det surre i 3-4 min. – Tilsett gulrot, hvitløk og selleri – La det surre videre i 3-4 min., – Tilsett krydder: Stjerneanis, Kanelstang, Paprikapulver, Chipotlepulver Koriander og Spisskummen – La det surre videre i 2-3 min., Til grønnsakene er blitt myke og blanke og Krydderet begynner å dufte |
| 3 Skru opp varmen, og – Tilsett rødvin – La den koke i ca. 1 min. – Tilsett vann, tomater, paprika, mais og kakaopulver – Kok opp – Ha på lokk, – Slå ned varmen og – La det småkoke i ca. 45 min – Rør av og til |
| 4 Tilsett bønner Og la det koke i 2-5 min. |
| 5 Serveres med maisbrød, tomatsalsa, og rømme |
Anbefalt tilbehør:





