Ved å tørke persillen kan den brukes hele vinteren. Ja, det kommer selvfølgelig an på hvor mye du tørker da, og hvor mye du bruker. Men den holder seg godt på et tett glass eller i en plastboks.

Ingredienser:
Persille |

Slik gjør du:
1 Skyll persillen – Ta vekk de grove stilker, men Myke stilker kan være med |
2 A Tørking i tørker – Legg persillen på brettene – Stable – Start tørkeren – Ta ut persillen når den er helt tørr |
2 B ELLER Tørking i stekeovnen – Legg bakepapir på stekeplater – Sett stekeovnen på (max) 50 grader (varmluft) – Fordel persillen på stekeplatene – Sett persillen i ovnen – La ovnsdøren stå på gløtt -Legg gjerne grytekluter e.l. i døren for å holde den litt oppe – La stå i 4-6 timer til de er helt tørre Hvor lang tid det tar er avhengig av både størrelsen på og mengden av persillen som skal tørkes |
3 Kjør den tørkete persillen i en forprosesser – Oppbevares på tette glass eller i tette plastbokser |
En kan også tørke kruspersille enten i tørker (se trinn 2 A) eller i stekeovn (se trinn 2 B) Oppbevar på tett glass eller i plastboks, så holder persillen seg helt fint
