Tortilla med spinat og sjampinjong

Tortilla med spinat og sjampinjong er en skikkelig tapasfavoritt

Tortilla med spinat og sjampinjong Ingredienser: 2 ss Olivenolje 3 Sjalottløker 350 g Sjampinjonger 300 g Spinat (fersk) 55 g Mandelspon (ristete) 5 Egg 2 ss Persille (hakket) 2 ss Vann kaldt 85 g Ost (revet) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430 min.Enkel

Ingredienser:

2 ssOlivenolje
3Sjalottløker
350 gSjampinjonger
300 gSpinat (fersk)
55 gMandelspon (ristete)
5Egg
2 ssPersille (hakket)
2 ssVann kaldt
85 gOst (revet)
 Salt og pepper

Slik gjør du:

1 Sett på stekeovnen
2 Hakk sjalottløkene,
– Skjær soppen i skiver
3 Varm opp olje i en stekepanne, på lav varme
– Ha i sjalottløken, og
– Stek på lav varme i ca 5 min
Til den er myk og blank
Rør om av og til
– Tilsett soppen, og
– Stek under omrøring i ca. 4-5 min.
– Rør inn spinaten
– Øk varmen til middels og
– Stek i 3-4 min, mens du rører
Eller til bladene har krympet
– Slå ned varmen
– Smak til med salt og pepper, og
– Rør inn mandelsponene
4 Visp sammen eggene
– Visp inn persille, vann og salt og pepper
– Visp inn spinat blandingen
– Smelt smør i en stekepanne som tåler stekeovn,
– Ha i eggeblandingen, og
– Stek i 5-8 min til undersiden har stivnet
(løft med jevne mellomrom på sidene av tortillaen, så ustekt egg kan renne ned)
5 Varm opp grillen
6 Strø over revet ost, og
– Sett den under grillen i ca 3 min
Eller til oversiden har stivnet og osten har smeltet
7 Servers lunken eller varm, skåret i stykker

Tortilla med spinat og sjampinjong Ingredienser: 2 ss Olivenolje 3 Sjalottløker 350 g Sjampinjonger 300 g Spinat (fersk) 55 g Mandelspon (ristete) 5 Egg 2 ss Persille (hakket) 2 ss Vann kaldt 85 g Ost (revet) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble