Tortilla med spinat og sjampinjong er en skikkelig tapasfavoritt

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
2 ss | Olivenolje |
3 | Sjalottløker |
350 g | Sjampinjonger |
300 g | Spinat (fersk) |
55 g | Mandelspon (ristete) |
5 | Egg |
2 ss | Persille (hakket) |
2 ss | Vann kaldt |
85 g | Ost (revet) |
Salt og pepper |
Slik gjør du:
1 Sett på stekeovnen |
2 Hakk sjalottløkene, – Skjær soppen i skiver |
3 Varm opp olje i en stekepanne, på lav varme – Ha i sjalottløken, og – Stek på lav varme i ca 5 min Til den er myk og blank Rør om av og til – Tilsett soppen, og – Stek under omrøring i ca. 4-5 min. – Rør inn spinaten – Øk varmen til middels og – Stek i 3-4 min, mens du rører Eller til bladene har krympet – Slå ned varmen – Smak til med salt og pepper, og – Rør inn mandelsponene |
4 Visp sammen eggene – Visp inn persille, vann og salt og pepper – Visp inn spinat blandingen – Smelt smør i en stekepanne som tåler stekeovn, – Ha i eggeblandingen, og – Stek i 5-8 min til undersiden har stivnet (løft med jevne mellomrom på sidene av tortillaen, så ustekt egg kan renne ned) |
5 Varm opp grillen |
6 Strø over revet ost, og – Sett den under grillen i ca 3 min Eller til oversiden har stivnet og osten har smeltet |
7 Servers lunken eller varm, skåret i stykker |
