Tsebhi derho – Eritreisk kyllinggryte med egg (enkel)

Eritreisk kyllinggryte med egg – Tsebhi derho

Eritreisk kyllinggryte med egg – Tsebhi derho  Ingredienser:  3 	Løk (store) ca. 1 kg	Kylling eler kalkun 3 ss	Olivenolje 3 ts	Berbere 3-4 ss	Meierismør 1 bx	Hakkete tomater 2	Sitroner 6-12	Egg 	Salt pepper  Krydderblanding (Berbere):  2 ts	Spisskumen 1 ts	Kardemomme ½ ts	Allehånde 1 ts	Bukkhornfrø (Nigella seeds) 1 ts	Koriander 1 ss	Nellik 1 ts	Pepper 3 -10 ts	Chilipulver ½ ts	Ingefær 1 ts	Hvitløkspulver 1 ts	Salt ½ ts	Kanel ¼ ts	Gurkemeie 2 ½ ss	Paprika

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 – 6 Lang koketid Enkel/middels

Ingredienser:

3Løk (store)
ca. 1 kgKylling eler kalkun
3 ssOlivenolje
3 tsBerbere
3-4 ssMeierismør
1 bxHakkete tomater
2Sitroner
6-12Egg
 Salt pepper

Tips! Berebere får du kjøpt i butikker som selger afrikanske varer, eller du kan lage en krydderblanding selv. Men hvis du får tak i berbere anbfaler jeg å bruke det.

Krydderblanding (Berbere):

2 tsSpisskumen
1 tsKardemomme
½ tsAllehånde
1 tsBukkhornfrø (Nigella seeds)
1 tsKoriander
1 ssNellik
1 tsPepper
3 -10 tsChilipulver
½ tsIngefær
1 tsHvitløkspulver
1 tsSalt
½ tsKanel
¼ tsGurkemeie
2 ½ ssPaprika

Eritreisk kyllinggryte med egg – Tsebhi derho  Ingredienser:  3 	Løk (store) ca. 1 kg	Kylling eler kalkun 3 ss	Olivenolje 3 ts	Berbere 3-4 ss	Meierismør 1 bx	Hakkete tomater 2	Sitroner 6-12	Egg 	Salt pepper  Krydderblanding (Berbere):  2 ts	Spisskumen 1 ts	Kardemomme ½ ts	Allehånde 1 ts	Bukkhornfrø (Nigella seeds) 1 ts	Koriander 1 ss	Nellik 1 ts	Pepper 3 -10 ts	Chilipulver ½ ts	Ingefær 1 ts	Hvitløkspulver 1 ts	Salt ½ ts	Kanel ¼ ts	Gurkemeie 2 ½ ss	Paprika

Slik gjør du:

1 Start med å lage krydderblandingen:
–  Ha de første 11 krydderiene i en stekepanne
Spisskumen, Kardemomme, Allehånde, Bukkhornfrø, Koriander, Nellik, Pepper, Chilipulver, Ingefær, Hvitløkspulver og salt
– Rist over svak varme i noen minutter
Mens du rører så du ikke brenner krydderiene
– Tilsett resten av krydderiene
2 Fyll en stor bolle med kaldt vann
– Skjær sitronen i biter og
– Legg dem i vannet
– Rens kyllingen og
– Skjær den i passe store biter
– Fjern skinnet
Legg kyllingbitene i bollen med kaldt vann og sitron
3 Rens løken og hakk den
– Ha løken i en stekepanne, og
– La den steke på middels/lav varme til den er gylden
(lys/mellombrun)
NB! Du trenger ikke olje eller smør,
men tilsett litt vann så den ikke brenner seg
4 Når løken er ferdig, tilsett Berbere (krydderblandingen), og
– Stek litt til
– Tilsett meierismør, og
– Stek i 5 min.
– Tilsett tomatene og
– La det koke på lav varme
min. 40 min. – gjerne (mye lengre)
NB! Blir det litt tørt, tilsett litt vann
– Rør av og til
5 Kok eggene harde (10 min.), og
– Skrell dem, og
– Prikk hull i dem med en gaffel
6 Ta kyllingen opp av sitronvannet, og
– Ha dem i tomatsausen
– La det trekke på svak varme til kyllingen er ferdig
– Tilsett eggene
7 Serveres med ris og Himbasha (Eritreisk brød)

Eritreisk kyllinggryte med egg – Tsebhi derho  Ingredienser:  3 	Løk (store) ca. 1 kg	Kylling eler kalkun 3 ss	Olivenolje 3 ts	Berbere 3-4 ss	Meierismør 1 bx	Hakkete tomater 2	Sitroner 6-12	Egg 	Salt pepper  Krydderblanding (Berbere):  2 ts	Spisskumen 1 ts	Kardemomme ½ ts	Allehånde 1 ts	Bukkhornfrø (Nigella seeds) 1 ts	Koriander 1 ss	Nellik 1 ts	Pepper 3 -10 ts	Chilipulver ½ ts	Ingefær 1 ts	Hvitløkspulver 1 ts	Salt ½ ts	Kanel ¼ ts	Gurkemeie 2 ½ ss	Paprika

Forelsått tilbehør: