Eritreisk kyllinggryte med egg – Tsebhi derho

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 – 6 | Lang koketid | Enkel/middels |
Ingredienser:
3 | Løk (store) |
ca. 1 kg | Kylling eler kalkun |
3 ss | Olivenolje |
3 ts | Berbere |
3-4 ss | Meierismør |
1 bx | Hakkete tomater |
2 | Sitroner |
6-12 | Egg |
Salt pepper |
Tips! Berebere får du kjøpt i butikker som selger afrikanske varer, eller du kan lage en krydderblanding selv. Men hvis du får tak i berbere anbfaler jeg å bruke det.
Krydderblanding (Berbere):
2 ts | Spisskumen |
1 ts | Kardemomme |
½ ts | Allehånde |
1 ts | Bukkhornfrø (Nigella seeds) |
1 ts | Koriander |
1 ss | Nellik |
1 ts | Pepper |
3 -10 ts | Chilipulver |
½ ts | Ingefær |
1 ts | Hvitløkspulver |
1 ts | Salt |
½ ts | Kanel |
¼ ts | Gurkemeie |
2 ½ ss | Paprika |

Slik gjør du:
1 Start med å lage krydderblandingen: – Ha de første 11 krydderiene i en stekepanne Spisskumen, Kardemomme, Allehånde, Bukkhornfrø, Koriander, Nellik, Pepper, Chilipulver, Ingefær, Hvitløkspulver og salt – Rist over svak varme i noen minutter Mens du rører så du ikke brenner krydderiene – Tilsett resten av krydderiene |
2 Fyll en stor bolle med kaldt vann – Skjær sitronen i biter og – Legg dem i vannet – Rens kyllingen og – Skjær den i passe store biter – Fjern skinnet Legg kyllingbitene i bollen med kaldt vann og sitron |
3 Rens løken og hakk den – Ha løken i en stekepanne, og – La den steke på middels/lav varme til den er gylden (lys/mellombrun) NB! Du trenger ikke olje eller smør, men tilsett litt vann så den ikke brenner seg |
4 Når løken er ferdig, tilsett Berbere (krydderblandingen), og – Stek litt til – Tilsett meierismør, og – Stek i 5 min. – Tilsett tomatene og – La det koke på lav varme min. 40 min. – gjerne (mye lengre) NB! Blir det litt tørt, tilsett litt vann – Rør av og til |
5 Kok eggene harde (10 min.), og – Skrell dem, og – Prikk hull i dem med en gaffel |
6 Ta kyllingen opp av sitronvannet, og – Ha dem i tomatsausen – La det trekke på svak varme til kyllingen er ferdig – Tilsett eggene |
7 Serveres med ris og Himbasha (Eritreisk brød) |

Forelsått tilbehør: