Vafler med kulturmelk

Vafler laget på skummetkulturmelk er skikkelig godt. Hvis du vil kan du tilsette litt rømme i røra for en syrligere smak, men det går også helt fint å ikke gjøre det.

Vafler laget på skummet kulturmelk Ingredienser: 2 Egg 6 - 7 dl Skummet kulturmelk ca 1-2 dl Melk (eller vann) ca 400 g Hvetemel 1 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker ½-1 dl Sukker Smør (til pensling av jernet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
ca.  8-12 30-40 min. Enkel

NB! Hvor mange vafler oppskriften gir, kommer veldig an på størrelsen på vaffeljernet en bruker.

Ingredienser:

 2Egg
6 – 7 dlSkummet kulturmelk
ca 1-2 dlMelk (eller vann)
ca 400 gHvetemel
 1 ts Bakepulver
1 tsVaniljesukker
½-1 dlSukker
 Smør (til pensling av jernet)
Vafler laget på skummet kulturmelk Ingredienser: 2 Egg 6 - 7 dl Skummet kulturmelk ca 1-2 dl Melk (eller vann) ca 400 g Hvetemel 1 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker ½-1 dl Sukker Smør (til pensling av jernet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Rør sammen egg, sukker, vaniljesukker og melk
2 Tilsett hvetemel (til passe røre)
– Rør til det er en jevn og fin, røre uten klumper
Spe eventuelt med mer melk hvis du synes røra blir for tykk
røra skal ikke være tykk, den skal være passe tynn så vaflene blir lette
-Rør inn bakepulver
3 La røra stå å svelle i 10-15 min
4 Pensle vaffeljernet med litt smør
– Stek vaflene
5 Serveres nystekte, gjerne med plommeyltetøy

Vafler laget på skummet kulturmelk Ingredienser: 2 Egg 6 - 7 dl Skummet kulturmelk ca 1-2 dl Melk (eller vann) ca 400 g Hvetemel 1 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker ½-1 dl Sukker Smør (til pensling av jernet) https://heidisboble.no/ @heidisboble