Vafler laget på skummetkulturmelk er skikkelig godt. Hvis du vil kan du tilsette litt rømme i røra for en syrligere smak, men det går også helt fint å ikke gjøre det.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
ca. 8-12 | 30-40 min. | Enkel |
NB! Hvor mange vafler oppskriften gir, kommer veldig an på størrelsen på vaffeljernet en bruker.
Ingredienser:
2 | Egg |
6 – 7 dl | Skummet kulturmelk |
ca 1-2 dl | Melk (eller vann) |
ca 400 g | Hvetemel |
1 ts | Bakepulver |
1 ts | Vaniljesukker |
½-1 dl | Sukker |
Smør (til pensling av jernet) |

Slik gjør du:
1 Rør sammen egg, sukker, vaniljesukker og melk |
2 Tilsett hvetemel (til passe røre) – Rør til det er en jevn og fin, røre uten klumper Spe eventuelt med mer melk hvis du synes røra blir for tykk røra skal ikke være tykk, den skal være passe tynn så vaflene blir lette -Rør inn bakepulver |
3 La røra stå å svelle i 10-15 min |
4 Pensle vaffeljernet med litt smør – Stek vaflene |
5 Serveres nystekte, gjerne med plommeyltetøy |
