Valentinsdagskake

Valentinsdag, en dag som står i kjærlighetens tegn. Vår familie har ikke tatt fullstendig av med feiring knyttet til denne dagen, men vi bruker da å feire dagen med middag og kake (og blomster selvfølgelig). Jeg baker Odd sin favorittkake, – en myk sjokoladekake toppet med krem og jordbær. Den er ganske enkel å bake, har få ingredienser og blir både fin å se på og ikke mist GOD!

Myk sjokoladekake med krem og jordbær til Valentinsdagen
Bak en myk sjokoladekake krem og jordbær til Valentinsdagen

Ingredienser:

250 g Kokesjokolade (Mørk)
125 g Margarin
6 Egg
175 g Sukker

Topping:

5 dl Kremfløte  
1 ts Vaniljesukker
MasseJordbær (eller annen rød bær)

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 180°C

2. Legg bakepapir i bunnen av ei rund form, eller bruk en form med serveringsfat

3. Smelt sjokoladen over vannbad og la smøret smelte i den varme sjokoladen.

4. Del 4 av eggene

5. Pisk 2 hele egg, 4 eggeplommer og 75g sukker til eggedosis

6. Tilsett sjokolademiksen forsiktig i eggedosisen

7. I en annen bolle: visp 4 eggehviter (til det danner seg myke topper)

  • – Tilsett gradvis 100 g sukker og
  • Visp til hvitene holder formen, men ikke pisk dem for stiv

8. Ha 2 ss med eggehvite i sjokoladeblandingen

  • Rør rundt, så blandingen blir lysere

9. Fold så forsiktig inn resten av eggehvitene

  • (Bruk slikkepott -så du ikke slår ut luften)

10. Hell røra i forma

11. Stek i 35-40 min (eller til kaka har hevet seg, toppen har knekt og midten ikke er flytende)

12 Avkjøl kaka i forma, midten kommer til å synke sammen

  • Ikke bli bekymret for sprekker og sånt – Det er det vi går for her!

13. Pisk krem og vaniljesukker til den er myk og fast (men ikke stiv)

14. Fyll «krateret» i midten av kaka med kremen

15. Fyll på med masse jordbær             

  • Smelt litt sjokolade
  • Dypp ei teskje i sjokoladen og
  • La sjokoladen renne over kaka

16. Server og nyt!

Kake tll Vaeltinsdagen
Bak denne til Valentinsdagen: Myk sjokoladekake med krem og jordbær